Steun voor auto's op busbaan

DIEMEN Er is veel politieke steun voor het openstellen van de busbaan in Diemen-Zuid voor autoverkeer. Dit werd duidelijk tijdens het lijsttrekkersdebat dat vorige week werd gehouden in Huis van de Buurt 't Kruidvat.

Het college van B en W presenteert op dinsdag 6 maart in Huis van de Buurt 't Kruidvat het Verkeersontwerp Diemen-Zuid. Hierin staan voorstellen voor het aanpassen van de busbaan voor autoverkeer en het invoeren van een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur voor de hoofdwegen in Diemen-Zuid. Nu is de maximumsnelheid nog 50 kilometer per uur. De inwoners van Diemen-Zuid mogen zich op 6 maart uitspreken over het verkeersontwerp en de voorgestelde veiligheidsmaatregelen, oversteekplaatsen en snelheidsremmers.

Wethouder Lex Scholten van Verkeer legde tijdens het debat uit dat het niet louter om het openstellen van de busbaan gaat. De busbaan zal in verband met de verkeersveiligheid stevig moeten worden aangepast en op sommige plekken verder van de gevel van woningen moeten komen te liggen dan nu het geval is. De gedachte achter het openstellen van de busbaan voor auto's is dat het intensieve autoverkeer - toegenomen door de oplevering van Holland Park - dan niet alleen meer via de Boven Rijkersloot door drukke woonwijken in Diemen-Zuid hoeft te gaan.

3