De vrijmarkt stopt altijd aan het begin van de middag.
De vrijmarkt stopt altijd aan het begin van de middag. Foto: Trudy Kroese

Oranjefeest op Koningsdag

DIEMEN Op Koningsdag wordt een Oranjefeest gehouden. Het feest vindt plaats op het Van Markenplantsoen en duurt van 14.00 tot 21.00 uur. Het Oranjefeest wordt georganiseerd door Brasserie Drusius in samenwerking met Wim Bohnenn en Daarom Diemen.

In Diemen gaat Koningsdag elk jaar als een nachtkaars uit. Vanaf 's morgens vroeg tot het begin van de middag bezoeken veel inwoners van Diemen de vrijmarkt op het Diemerplein en de Ouddiemerlaan. Aan het begin van de middag stopt de vrijmarkt en gaan de bezoekers op de fiets of met de tram naar Amsterdam. Veel inwoners van Diemen brengen dan een bezoek aan horecazaak Elsa's aan de Middenweg.

Afgelopen zomer vond het Wereldfestival plaats op het Van Markenplantsoen. Brasserie Drusius stond daar met een bar. Dennis Heide van Brasserie Drusius vond de sfeer prettig en raakte in gesprek met Wim Bohnnen, die een goede kennis van hem is. Bohnenn is bij de meeste Diemenaren bekend als presentator van het Diemer Festijn.

Goed idee

Ook Bohnenn genoot van de sfeer tijdens het Wereldfestival en zag meteen de potentie van het Van Markenplantsoen als plek om evenementen te organiseren. Heide en Bohnenn kwamen op het idee om op Koningsdag een Oranjefeest te organiseren. Heide legde contact met de gemeente en Bohnenn gaf advies en legde contact met de artiesten. De gemeente vond het een goed idee en verleent steun via Daarom Diemen, het instrument dat wordt ingezet voor citymarketing.

Optredens

Tijdens het Oranjefeest zijn er optredens van onder anderen Quincy, Yves Berendse, Barry van Vliet, Jeff van Vliet, Ramon Sandbergen, Sven Versteeg en Danilo. Brasserie Drusius zal twee bars op het plein neerzetten en ook eten verkopen.