Anneke Agterberg, eigenares van Next.
Anneke Agterberg, eigenares van Next. Foto: Oscar Borghardt

Hergebruikwinkel Next stopt op 1 april na twintig jaar

DIEMEN Hergebruikwinkel Next aan de Ouddiemerlaan 20 sluit op 1 april definitief de deuren. Op zaterdag 31 maart is de zaak voor het laatst open. Eigenaresse Anneke Agterberg gaat met pensioen.

Anneke startte op 1 april 1998 met Next. Op het moment dat zij stopt, heeft zij de zaak exact twintig jaar gehad. Next heeft een heel goede naam in Diemen. Klanten kunnen er een grote diversiteit aan gebruikte spullen kopen en de prijzen zijn vaak sympathiek. Daarnaast is de winkel een ontmoetingsplaats voor vaste klanten.

Anneke heeft de laatste tijd aan veel klanten bekendgemaakt dat zij met ingang van 1 april gaat stoppen.

Jammer

Anneke: "De klanten vinden het heel jammer dat ik stop. Dat vind ik natuurlijk prettig om te horen. Ik heb hier met heel veel plezier gewerkt en veel steun gekregen van mijn man Dick Vos, die ook in de winkel helpt. Maar ik vind het ook prettig dat ik met pensioen ga. Ik krijg meer tijd voor persoonlijke zaken: kinderen, kleinkinderen, mijn vader en de verdere bezigheden die ik graag doe."

De uitverkoop van Next begint op dinsdag 6 maart. Klanten krijgen vanaf die datum maar liefst 50% korting op alle artikelen. Klanten die spullen hebben ingeleverd en deze terugwillen kunnen deze voor 6 maart in de winkel ophalen. Tot en met 31 maart kunnen klanten van wie spullen in Next zijn verkocht, komen afreken.

Afscheid

De mensen van Next vinden het gezellig als de vaste klanten afscheid komen nemen. De twee laatste weken van maart staat de koffie klaar.