SV Diemen speelt gelijk

DIEMEN SV Diemen heeft in de uitwedstrijd tegen Wijk aan Zee met 1-1 gelijkgespeeld.

Bij rust was de stand 0-0. Na de hervatting kwam de thuisclub op voorsprong: 1-0. SV Diemen maakte gelijk door invaller Mike Reiziger. Hij is eerstejaars A-junior en een zoon van Michael Reiziger, ex-speler van Ajax en momenteel trainer van Jong Ajax. De ploeg van trainer Gerrie Breugem heeft na 15 duels 16 punten en staat op de elfde plaats van de derde klasse C. United Davo heeft 15 punten uit 15 duels, Spaarnwoude 11 punten uit 14 duels en hekkensluiter VVH Velserbroek 11 punten uit 15 duels. SV Diemen speelt op zondag 25 februari een uitwedstrijd tegen De Kennemers. De wedstrijd begint om 14.00 uur. Het wordt een belangrijk duel, want De Kennemers heeft één punt meer dan SV Diemen en staat op de tiende plaats van de ranglijst.

Titel binnen handbereik voor DKV/Victoria

DIEMEN De korfballers van DKV/Victoria hebben zaterdag een lastige horde genomen in de strijd om het kampioenschap in de derde klasse.

In Groot-Ammers was DKV de bovenliggende partij tegen Triade, maar wist met minimaal verschil te winnen: 20-21. In de beginfase maakte DKV direct duidelijk waar het voor was gekomen: twee punten. Dat resulteerde al snel in een 0-4 tussenstand. Deze voorsprong bleef lang staan. Tot 5-9 had DKV de wedstrijd onder controle, maar Triade gaf zich niet zomaar gewonnen en kwam terug tot 10-11. Vlak voor rust bracht DKV het verschil weer op twee. Na rust startte DKV opnieuw sterk en liep uit naar 11-18. De wedstrijd leek gespeeld, maar de doelpuntenproductie stokte aan Diemense zijde. Triade kwam knap terug tot 19-21 en vlak voor het einde viel zelfs de 20-21. Door het onterecht fluiten van de scheidsrechter voor tijdrekken, kreeg Triade nog een kans op de gelijkmaker. Deze viel niet en de twee punten gingen mee terug naar Diemen.

Laatste speelronde

In de laatste speelronde op 11 maart treft DKV het Oostzaanse OKV en bij winst kan het kampioenschap worden gevierd. De wedstrijd in Sporthal Diemen begint om 13.30 uur.