SV Zeeburg schiet op doel.
SV Zeeburg schiet op doel. Foto: Trudy Kroese

SV Zeeburg klopt KSV: 33-18

DIEMEN Het eerste damesteam van SV Zeeburg heeft voor eigen publiek gewonnen van KSV: 33-18. Bij rust leidde de thuisploeg met 16-10.

De dames van KSV begonnen sterk aan de wedstrijd. Zij kwamen gemakkelijk door de verdediging van SV Zeeburg heen. Aan de andere kant van het veld wist de keepster van KSV een aantal schoten te stoppen. Na 10 minuten spelen was de stand 3-6 in het voordeel van de bezoeksters.

Coach Doug van Leeuwen van SV Zeeburg besloot de verdediging aan te passen. De thuisclub ging hierna beter spelen. De defensie stond goed en er werd met volle overtuiging aangevallen. SV Zeeburg wist de achterstand snel weg te werken en ging met een voorsprong van 16-10 de rust in.

Beste wedstrijd

Doug van Leeuwen drukte de speelsters op het hart dat de winst nog niet binnen was en dat de ploeg in de tweede helft net zo moest spelen als in het tweede deel van de eerste helft. SV Zeeburg speelde na de hervatting goed en gaf KSV geen schijn van kans meer. SV Zeeburg won afgetekend met 33-18. Iedereen bij SV Zeebug was het erover eens dat het de beste wedstrijd van het seizoen was.

SV Zeeburg heeft na 18 wedstrijden 29 punten en staat op de tweede plaats van de hoofdklasse van de zaalcompetitie. De ploeg heeft twee punten achterstand op koploper Geel Zwart. Geel Zwart kwam eveneens 18 keer in actie en heeft 31 punten. Het doelsaldo van SV Zeeburg is beter dan dat van Geel Zwart (een verschil van negen). De dames van SV Zeeburg zijn nu een aantal weken vrij. De eerstvolgende wedstrijd is op zondag 11 maart. SV Zeeburg gaat dan op bezoek bij koploper Geel Zwart in 't Zand.