Mascotte Diemo bezoekt voorleesontbijt in bibliotheek.
Mascotte Diemo bezoekt voorleesontbijt in bibliotheek. Foto: Trudy Kroese

Bijeenkomst Daarom Diemen

DIEMEN Daarom Diemen houdt op dinsdagavond 13 maart een netwerkbijeenkomst.

De netwerkbijeenkomst wordt gehouden in Schuilkerk De Hoop aan de Hartveldseweg 23. De inloop start om 19.00 uur. Het programma begint om 19.30 uur en vanaf 20.45 uur is er gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan bij een afsluitende borrel. Geïnteresseerden kunnen zich tot en met maandag 26 februari aanmelden door een e-mail te sturen naar info@daaromdiemen.nl.

Tijdens de netwerkbijeenkomst zal onder andere de Daarom Diemen-film voor het eerst worden vertoond. In deze korte video passeren de activiteiten die Daarom Diemen de afgelopen jaren heeft ontplooid de revue.

In 2015 is Diemen gestart met citymarketing met als doel het verbeteren van het imago en inwoners bewust te maken van wat Diemen te bieden heeft. Diverse externe en interne partijen hebben gezamenlijk de merkwaarden van Diemen bepaald. Deze zijn: 'toegankelijk', 'ondernemend' en vertrouwd'. De kernkwaliteiten 'uitstekend bereikbaar', 'dicht bij Amsterdam' en 'eigen karakter' (dorpse stedelijkheid) zijn daar onverbrekelijk mee verbonden. Dit alles werd samengevat in het plan 'Daarom Diemen', waarmee Diemen op de kaart wordt gezet als prima plek om te wonen, te winkelen en te werken. Daarom Diemen faciliteert en ondersteunt diverse (nieuwe) activiteiten en evenementen die in Diemen plaatsvinden. Voorbeelden hiervan zijn onder andere Smakelijk Diemen inclusief het jazzfestival Duke op het Diemerplein, Het Wereldfestival en de Santa Run. Daarnaast heeft Daarom Diemen sinds een jaar ook de mascotte Diemo die vaak bij kinderactiviteiten aanwezig is. Tijdens de netwerkbijeenkomst zal de prijsuitreiking van de Daarom Diemen Challenge plaatsvinden en zal ook het kersverse Daarom Diemen Magazine 2018 worden gepresenteerd.