Politie houdt twee mannen aan bij Kriekenoord

DIEMEN De politie heeft vorige week woensdagavond in de omgeving van Kriekenoord bij nieuwbouwwijk Plantage De Sniep twee mannen aangehouden.

Buurtbewoners zagen een groepje mannen rondhangen en vertrouwden de situatie niet. Zij belden onmiddellijk de politie. Bij controle van de groep mannen door politieagenten bleek één man inbrekerswerktuigen bij zich te dragen. Een andere man kon zich niet legitimeren. Beide mannen zijn aangehouden.

Waardering

De politie waardeert het dat de buurtbewoners alert waren en de politie hebben gebeld.

Straatroof

De afgelopen periode hebben er twee misdrijven bij Kriekenoord plaatsgevonden. Het betrof een straatroof en een poging tot straatroof.

De daders hebben in beide gevallen jonge slachtoffers uitgekozen die langsfietsten.

De politie verzoekt personen die een verdachte situatie signaleren onmiddellijk contact op te nemen. Bij spoed kan met nummer 112 worden gebeld, als er geen spoed is met nummer 0900-8844.


Politie houdt controle op stations

DIEMEN De politie heeft donderdagavond een grote controle gehouden bij het station in het centrum van Diemen en bij station Diemen-Zuid.

De politie hield een man aan die nog een gevangenisstraf van 33 dagen open had staan.

Bekeuringen

Daarnaast werden er bekeuringen uitgeschreven voor verschillende strafbare feiten.

24 reizigers bleken niet in het bezit te zijn van een geldig vervoersbewijs, één reiziger kreeg een bekeuring voor het openduwen van de tourniquets en één reiziger kon zich niet legitimeren.

Team Openbaar Vervoer

De politie van Diemen verrichtte de controle samen met het Team Openbaar Vervoer van de politie Amsterdam.