Vrienden van Diemerbos viert lustrum

DIEMEN Vrienden van het Diemerbos houdt op vrijdag 2 maart een bijeenkomst in MatchZo, de huiskamer van Driemond, aan Stammerlandweg 10 in Driemond. De bijeenkomst begint om 14.00 uur.

De bijeenkomst staat in het teken van het vijfjarig bestaan van de vereniging. Tijdens de bijeenkomst kunnen aanwezigen in gesprek gaan met vertegenwoordigers uit de politiek en het bedrijfsleven over zaken die betrekking hebben op het Diemerbos. Dagvoorzitter is Amy Koopmanschap, voormalig burgemeester van Diemen. Belangstellenden kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen aan secretaris@vriendenvanhetdiemerbos.nl. Lourens Burgers, voorzitter ad interim van Vrienden van het Diemerbos: "In de afgelopen vijf jaar is er veel gebeurd in het Diemerbos. Lange tijd werd het bos overhoop gehaald om de wegverbinding tussen Schiphol en Almere te veranderen. Er werden festivals georganiseerd en later werd er besloten om deze festivals niet meer te houden. Tot ons grote verdriet moesten de abelen van het abelenlaantje worden gekapt. Maar ook kwam er een extra tunnel waardoor de twee delen van het bos veel beter op elkaar aansluiten. Boerderij Landlust werd prachtig opgeknapt en voorziet nu in een theetuin. In plaats van de abelen worden er knotwilgen geplaatst die beter passen bij de veengrond van het bos. Ook de komende vijf jaar zal het bos niet stilstaan. Het beheer van het bos is duur. Is er politiek draagvlak om dit beheer mogelijk te blijven houden? De woningbehoefte in de Amsterdamse regio is enorm. Hoe groen blijft het gebied en blijft het Diemerbos nog wel overeind?"


Kunstroute

DIEMEN Op 21 en 22 april organiseert Kunstzin Diemen de driejaarlijkse Kunstroute Diemen.

Een groot aantal Diemense kunstenaars stelt in dat weekeinde hun atelier of hun werkruimte thuis open voor bezoekers. Ook Diemense kunstenaars die niet lid zijn van Kunstzin Diemen kunnen meedoen. Onderdeel van de Kunstroute Diemen is een tentoonstelling in het gemeentehuis waar van iedere deelnemende kunstenaar een werk tentoongesteld wordt. Deelnemers kunnen zich inschrijven tot 15 maart. Via kunstzindiemen@hotmail.com is alle informatie te krijgen.