Afbeelding
Foto:

Hans Pieterse

Ex-marathonschaatser
50 jaar
Woont zijn hele leven in Diemen

Je hebt jarenlang op hoog niveau aan marathonschaatsen gedaan.
"Ja, ik heb jarenlang aan wedstrijden op kunstijs en soms ook op natuurijs meegedaan. Tijdens de Elfstedentocht van 1997 ben ik zevende geworden."

Verheug je je op de Olympische Winterspelen?
"Ja, ik ga de Olympische Spelen volgen. Vooral het schaatsen, maar ook sporten als skiën en ijshockey. Ik verwacht dat Nederland met schaatsen een aantal medailles gaat halen, maar ik denk niet zo veel als tijdens de Olympische Spelen van vier jaar geleden."

Wint Sven Kramer eindelijk een gouden medaille op de 10 kilometer?
"Ik hoop het, want ik ben fan van Sven."

Wat doe je in het dagelijks leven?
"Ik werk bij de winkel Waterman Sport op de Jaap Edenbaan. Wij verkopen, verhuren en slijpen onder meer schaatsen. Wij verkopen overigens nog veel meer artikelen."

Doe je nog aan sport?
"Ik schaats nog en train jonge marathonschaatsers op de Jaap Edenbaan. Daarnaast geef ik één keer per week conditietraining aan een damesteam van hockeyvereniging Xenios."

Wat zijn jouw hobby's?
"Zelf sporten, muziek en mijn kinderen. Mijn dochter is 20 en studeert toegepaste psychologie aan de Hogeschool van Amsterdam en mijn zoon is 12 en is dit schooljaar begonnen op het Vechtstede College in Weesp."

Wat vind je de mooiste plek van Diemen?
"De Diemerkade als het gevroren heeft. Ik heb daar leren schaatsen en later mijn dochter en zoon daar leren schaatsen. Ik ben opgegroeid op de Diemerkade."