SV Zeeburg speelde voor rust sterk.
SV Zeeburg speelde voor rust sterk. Foto: Oscar Borghardt

SV Zeeburg pakt winst

DIEMEN Het eerste damesteam van SV Zeeburg is koploper Geel Zwart tot op twee punten genaderd.

De handbalsters uit Diemen wonnen zondag voor eigen publiek met 20-19 van Westfriesland/SEW. Geel Zwart verloor zaterdagavond de uitwedstrijd tegen US met 26-21. Geel Zwart leek lange tijd ongenaakbaar en op de titel in de hoofdklasse van de zaalcompetitie af te gaan. Maar Geel Zwart heeft de laatste twee competitieduels verloren. Vorige week ging de ploeg voor eigen publiek onderuit tegen Cometas en zaterdag werd er in Amsterdam van US verloren.

SV Zeeburg begon goed en stond na tien minuten op een 4-2 voorsprong. De defensie van SV Zeeburg stond goed en na weken van slordig spel in de aanval liep ook die linie in de eerste helft als een trein. SV Zeeburg leidde bij rust met 14-8. Na rust speelde de ploeg uit Diemen minder goed. Halverwege de tweede helft kon SEW terugkomen tot 16-15. SV Zeeburg wist uit te lopen naar 18-15, maar vlak voor tijd werd het 19-19. Met nog twee minuten op de klok kreeg SV Zeeburg een penalty die werd benut: 20-19. SV Zeeburg wist deze voorsprong met een vechtersmentaliteit vast te houden en de winst te pakken.

Geel Zwart heeft na 16 duels 27 punten. SV Zeeburg kwam eveneens 16 keer in actie en heeft 25 punten. Geel Zwart en SV Zeeburg spelen op 11 maart een wedstrijd in 't Zand. Het zou goed kunnen dat tijdens dat duel de strijd om de titel wordt beslist. SV Zeeburg speelt op zaterdag 10 februari uit tegen VOC. De wedstrijd begint om 19.10 uur.