Mark Steur volgend seizoen trainer SV Diemen

DIEMEN Mark Steur (35) wordt met ingang van het seizoen 2018-2019 trainer van SV Diemen. Steur heeft een contract voor één seizoen getekend.

Steur wordt de opvolger van Gerrie Breugem, die na dit seizoen bij SV Diemen vertrekt en trainer van IVV wordt. Steur is momenteel trainer van Sporting Almere dat in de vierde klasse uitkomt.

Wens

Henk van der Weele, voorzitter van SV Diemen, is erg blij met de komst van Steur: "Mark heeft het naar zijn zin bij Sporting Almere, maar had de wens om bij SV Diemen te gaan trainen. Hij heeft een tijd in Diemen gewoond en SV Diemen spreekt hem zeer aan vanwege de cultuur, de jeugd en de potentie die de club heeft."

Ook de trainer van het tweede zondagteam van SV Diemen, Renato Tuur, heeft zijn contract met een jaar verlengd. Hij is bezig aan zijn derde seizoen bij SV Diemen


Geld ATVD voor ledverlichting

DIEMEN De gemeente verstrekt tennisvereniging ATVD 25.000 euro voor het aanschaffen en aanbrengen van ledverlichting langs de negen tennisbanen op het tennispark aan de Willem de Zwijgerlaan.

ATVD ontving in 2008 een bijdrage van 167.829 euro van de gemeente voor de renovatie van het clubgebouw. Het betrof hier een bijdrage in het kader van de 1/3-regeling. ATVD heeft in 2008 niet het maximale bedrag gevraagd omdat de club toen over onvoldoende middelen beschikte om het eigen aandeel te leveren.

ATVD krijgt nu een bedrag van 25.000 euro van de gemeente voor de aanschaf van de ledverlichting. ATVD betaalt het overige geld dat nodig is voor de ledverlichting uit eigen middelen.

Goed bezig

Wethouder Jeroen Klaasse van Sportzaken: "Ik vind dat ATVD goed bezig is. De vereniging heeft twee jaar geleden nog het tennispark opgeknapt en dit met eigen middelen gefinancierd. Daar heb ik veel respect voor."