PvdO

Vervolg van voorpagina.

Volgens Peter Prins, de lijsttrekker van de Ouderenpartij Diemen, ligt de zaak anders. Hij heeft al ruim twee jaar geen contact meer met Van Soest gehad. "Ze heeft sinds de verkiezingen van 2014 alle vertrouwelingen van destijds de laan uitgestuurd. In 2016 hebben de vijf gekozen (deel)raadsleden van de PvdO in Diemen en Amsterdam het vertrouwen in Van Soest en het partijbestuur, dat bestond uit haar zoon en haarzelf, opgezegd", aldus Prins.

Prins en Raveling hebben daarna met hun fractievervanger Piet Kroon de Ouderenpartij Diemen opgericht.

Rosali Herder is met onmiddellijke ingang toegetreden tot de fractie van Ouderenpartij Diemen. "Gezien de ontwikkelingen door de komst van nieuwe partijen lijkt het mij verstandig dat ik met onmiddellijke ingang toetreed tot de fractie van de Ouderenpartij Diemen. Dit om toekomstige misverstanden uit te sluiten", aldus Herder.

Herder stapte in de zomer van 2017 op als fractievoorzitter van Leefbaar Diemen. Zij nam dit besluit na kritiek op haar functioneren als fractievoorzitter. Herder vormde sindsdien de eenmansfractie Fractie Herder. Het was al langere tijd bekend dat zij op de derde plaats van de kandidatenlijst van de Ouderenpartij Diemen staat.


Bedrijfspand gesloten na vondst drugs

DIEMEN Op last van burgemeester Boog is op donderdag 1 februari per direct een bedrijfspand voor drie maanden gesloten na de vondst van drugs.

In het pand op bedrijventerrein de Sniep werden twee kilo hennep en XTC-pillen aangetroffen.

Er zijn nog geen verdachten aangehouden. De zaak is in onderzoek bij de recherche, meldt de politie.

Opiumwet

Het pand is voor een periode van drie maanden gesloten op grond van de Opiumwet. De aanwezigheid van drugs kan leiden tot onveiligheid voor de omgeving vanwege overlast en de aanzuigende werking op criminele activiteiten. Dit levert een ernstig gevaar op voor de openbare orde en veiligheid, aldus de gemeente Diemen.