Buitenlust krijgt toch blauwe zone

DIEMEN De wijk Buitenlust krijgt toch een blauwe zone. Dit heeft het college van B en W besloten.

De invoering van een blauwe zone in Buitenlust zou aanvankelijk niet doorgaan omdat tijdens een enquête bleek dat niet 51 procent van de huishoudens voor invoering was. Veel bewoners van Buitenlust vreesden nog meer parkeerdruk omdat er in de wijk Spoorzicht wel een blauwe zone komt. Er is inmiddels een nieuwe enquête in Buitenlust gehouden en daaruit blijkt dat wel minimaal 51 procent van de huishoudens van de wijk voor invoering van een blauwe zone is.

Het collegebesluit om een blauwe zone in te voeren in de Anne Frankwijk en Roggekamp is ingetrokken, omdat na het collegebesluit van december 2017 is gebleken dat er een fout bij de berekening van de enquêtes is gemaakt. In deze twee wijken blijkt geen 51 procent van de bewoners voor invoering van de blauwe zone.

Het nieuwe besluit van B en W houdt in dat er een blauwe zone wordt ingevoerd in de wijken Buitenlust, Spoorzicht, Dalkruid/Kleefkruid/deel Kleefkruid/deel Knoopkruid. In Pijlkruid gaat het om de parkeerplaatsen bij de woningen met de nummers 34-48 (even) en bij Dalkruid om de nummers 1-19 (oneven).


Bibliotheek

Vervolg van voorpagina.

Hatenboer: "De bibliotheek in Theater de Omval is dan direct bereikbaar via de huidige in- en uitgang aan de zijkant. De kantoren en kleedkamers kunnen dan een verdieping hoger komen. De eventuele komst van de bibliotheek mag geen negatief effect hebben op de huidige functies van Theater de Omval, zoals theater en film, de activiteiten van de Diemense culturele verenigingen en Grand Café Blauw. Ook de Stichting Welzijn Diemen willen we graag mee hebben." Hatenboer wil ook graag dat er in het gebouw studio's komen waar bijvoorbeeld de Muziekschool Diemen lessen kan geven. Die vinden nu nog plaats in zalen die er eigenlijk te groot voor zijn. Stichting De Omval en de openbare bibliotheek gaan nu in samenwerking met de gemeente de bouwkundige en financiële mogelijkheden nader uitwerken. Pas op het moment dat het onderzoek is afgerond spreekt de gemeenteraad zich erover uit.