Deelnemers hebben het niet makkelijk.
Deelnemers hebben het niet makkelijk. Foto: Trudy Kroese

DiemerCross is uitdaging in mooie omgeving voor hardlopers

In het Diemerbos vindt op zondag 11 februari de DiemerCross plaats. Het hardloopevenement wordt georganiseerd door AV'23.

DIEMEN De DiemerCross is een wedstrijd die door veel hardlopers als een grote uitdaging wordt gezien. De deelnemers lopen over een zwaar parcours. Dat de DiemerCross in het prachtige Diemerbos wordt gehouden maakt de hardloopwedstrijd extra speciaal.

De DiemerCross wordt ook dit jaar georganiseerd door atletiekvereniging AV'23 uit de Watergraafsmeer. De gemeente Diemen, Scouting Diemen en de brandweer Amsterdam-Amstelland verlenen hun medewerking aan de DiemerCross. Het Diemense dweilorkest de Neuteblazers zorgt voor de muziek. De Jeugdcross is 1,9 meter lang en start om 11.30 uur. Het startschot wordt gelost door kinderburgemeester Nilaya Holwijn en Guus Piërlôt, voorzitter van Hondensportvereniging Diemen. De DiemerCross bestaat uit twee lopen: een van 5 kilometer en een van 9,5 kilometer. Het startschot voor de DiemerCross wordt om 12.00 uur gegeven door burgemeester Erik Boog en Guus Piërlôt. Wethouder van Sportzaken Jeroen Klaasse reikt de prijzen uit.

Rick Wildschut (29) werkt bij Primera Koopmans en neemt ook dit jaar deel aan de DiemerCross. Rick is goed getraind. Hij traint twee keer per week bij Gym020 van Dax van de Velden in Diemen. Hij trainde tot voor kort jarenlang bij Outside Bootcamp van Diemenaar Samuel van Gelder. Daarnaast loopt hij regelmatig hard. "In de winter loop ik meestal een keer per week hard, maar in andere perioden van het jaar twee keer per week. Hoe zwaar de DiemerCross is hangt af van het weer. In het verleden hebben wij een keer door de sneeuw gelopen en als het geregend heeft is het parcours loodzwaar. Dan moet je door de modder lopen. Het is dus afwachten hoe zwaar het zal zijn." Inschrijven: www.diemercross.nl.

Rick Wildschut, deelnemer aan de DiemerCross.