Op 21 maart stemmen voor gemeenteraad.
Op 21 maart stemmen voor gemeenteraad.

Partijen maken zich op voor gemeenteraadsverkiezingen

De politieke partijen maken zich op voor de gemeenteraadsverkiezingen. De lijsttrekkers van de partijen zullen deelnemen aan diverse openbare debatten.

DIEMEN De partijen die deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Diemen zijn D66, PvdA, VVD, Leefbaar Diemen, GroenLinks, Partij van de Ouderen, CDA, Ouderenpartij Diemen en Ons Diemen. Drie partijen die momenteel in de gemeenteraad zitten doen niet mee. Dat zijn de SP, DiemenLinksaf en Fractie Herder. Rosali Herder staat op de derde plaats van de kandidatenlijst van Ouderenpartij Diemen.

De partijen die deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen moesten hun kandidatenlijsten maandag voor 17.00 uur bij de gemeente inleveren. Het centraal stembureau van de gemeente stelt de geldigheid van de lijsten op vrijdag 9 februari vast. Dan worden ook de lijstnummers van de partijen die deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen bekendgemaakt. Dit gebeurt tijdens een openbare zitting die om 16.00 uur begint.

Debatten

De Stichting Welzijn Diemen organiseert twee openbare debatten: op woensdag 14 februari in wijkcentrum Het Noorderlicht in Diemen-Noord en op woensdag 21 februari in Huis van de Buurt 't Kruidvat in Diemen-Zuid. Beide bijeenkomsten beginnen om 20.00 uur en duren tot 22.00 uur. Iedereen is van harte welkom.

De jongerenraad Diemen organiseert eveneens een debat. Dit debat vindt plaats op woensdagavond 7 maart en wordt gehouden in de openbare bibliotheek. De aanvangstijd is nog niet bekend. Tijdens het debat zullen de lijsttrekkers kunnen ingaan op stellingen die door de jongerenraad worden geformuleerd. Dit zullen uiteraard stellingen zijn die van belang zijn voor jongeren in Diemen.

Ondernemend Diemen

Politieke partijen gaan campagne voeren

Ondernemend Diemen houdt op donderdag 8 maart een debat voor ondernemers in Diemen. Het debat vindt plaats in Paviljoen Puur en duurt van 16.00 tot 19.00 uur. Het debat is alleen toegankelijk voor ondernemers in Diemen. Zij kunnen zich per e-mail aanmelden: www.ondernemenddiemen.nl. De afdeling Diemen van ouderenbond PCOB organiseert in samenwerking met de Stichting Welzijn Diemen op vrijdagochtend 9 maart een verkiezingsbijeenkomst in De Schakel. De bijeenkomst duurt van 9.30 tot 12.00 uur. Loek Stomps, waarnemend voorzitter en secretaris van de afdeling Diemen van de PCOB: "Alle lijsttrekkers van de politieke partijen in Diemen die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen zijn uitgenodigd. Zij zullen met elkaar in debat gaan over onderwerpen die vooral voor de ouderen in Diemen van belang zijn en er is veel ruimte voor vragen van de ouderen aan de lijsttrekkers."

De politieke partijen zullen uiteraard zelf ook bijeenkomsten houden, waarin zij hun verkiezingsprogramma zullen toelichten en in discussie met de inwoners van Diemen gaan. Daarnaast zullen vertegenwoordigers van de politieke partijen ook campagne op straat voeren.