De eerste bijeenkomst van ZAAI Diemen.
De eerste bijeenkomst van ZAAI Diemen. Foto: Trudy Kroese

Steun startende ondernemers

DIEMEN Een groep van 17 startende ondernemers uit Diemen doet komend halfjaar mee met het ZAAI Diemen coachtraject. ZAAI Diemen duurt tot juli van dit jaar.

ZAAI ondersteunt startende ondernemers met een pakket van coaching, masterclasses, netwerk- en intervisiebijeenkomsten met als doel hen te helpen succesvol te ondernemen. Deelname aan ZAAI is gratis en wordt aangeboden door de gemeente in samenwerking met Ondernemend Diemen en verschillende andere partners. Wethouder Klaasse van Economische Zaken heeft vrijdag 2 februari de aftrap van het traject gegeven.

Klaasse: "Ik ben heel blij dat wij, naast de goede contacten met de gevestigde ondernemers, ons nu gaan focussen op startende ondernemers. Onze hoop is dat zij zich met behulp van ZAAI verder ontwikkelen als ondernemer en zij zich daarnaast meer verbonden gaan voelen met de gemeenschap van Diemense ondernemers." Het aantal startende ondernemers en zzp'ers is de laatste jaren sterk toegenomen. De groep wordt steeds belangrijker voor de (lokale) economie en werkgelegenheid. ZAAI sluit aan bij het voornemen van de gemeente om startende ondernemers te ondersteunen en te investeren in de lokale economie. Door nu in startende ondernemers te investeren (te zaaien) kunnen ondernemers succesvol groeien. Dit versterkt de lokale en regionale economische structuur, zodat de hele gemeenschap kan oogsten. Tijdens het programma werken de deelnemers zowel aan hun persoonlijke als zakelijke groei als ondernemer. Daarnaast komen zij in contact met andere lokale ondernemers door verschillende netwerkbijeenkomsten. Rabobank Amsterdam, het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK) en GrowthFactory bieden de deelnemers masterclasses aan. De coachsessies worden verzorgd door Anja de Die, trainer/coach bij de Academie voor Succesvol Ondernemen.