Kandidatenlijst Leefbaar Diemen

DIEMEN Leefbaar Diemen heeft de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart bekendgemaakt.

Jan Sikking is lijsttrekker van Leefbaar Diemen. Hij is momenteel fractievoorzitter van de partij in de gemeenteraad. Leo Smits staat op plaats twee. Hij is raadslid voor Leefbaar Diemen. Ronald Vriend staat op plaats drie, Max Sannes op plaats vier en Feza van der Weele-Önal staat op de vijfde plaats. August Waal staat op plaats zes, Rob van Zuijlen op plaats zeven, en Maurits Rietveld is lijstduwer op plaats acht. Rietveld is momenteel raadslid voor Leefbaar Diemen.


Mart van Troost lijsttrekker Partij van de Ouderen

DIEMEN Mart van Troost is lijsttrekker van de Partij van de Ouderen voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018.

Wim Schipper staat op plaats twee van de kandidatenlijst, Alexander van der Zwaan op plaats drie en Mia Brinkhof-Tunderman op plaats vier. Van Troost is momenteel fractieopvolger van Leefbaar Diemen. Hij besloot Leefbaar Diemen de rug toe te keren omdat hij zich niet kon verenigen met de wijze waarop die partij is omgegaan met het samenstellen van de kandidatenlijst voor de verkiezingen. De Partij van de Ouderen heeft geen enkele band met de Ouderenpartij Diemen, die momenteel twee zetels in de gemeenteraad van Diemen heeft: Peter Prins en Sylvia Raveling.

Wil van Soest, fractielid van de Partij van de Ouderen in Amsterdam, vertelt dat de partij geen vertrouwen meer had in Peter Prins en hem niet op de kandidatenlijst in Diemen wilde zetten. Prins en Raveling zijn daarna verder gegaan als Ouderenpartij Diemen.

3