Veel muziek tijdens Open Podium.
Veel muziek tijdens Open Podium. Foto: Jan Ronday

Open Podium in Theater de Omval

Het Open Podium in Theater de Omval heeft zondagmiddag veel bezoekers getrokken. Er waren de hele middag culturele activiteiten.

DIEMEN Het Open Podium wordt elk jaar in februari in Theater de Omval gehouden. Culturele verenigingen en organisaties presenteerden zich zondag aan inwoners van Diemen en andere belangstellenden.

Het Open Podium werd om 13.00 uur officieel geopend met een optreden van het slagwerkersensemble van de Muziekschool Diemen. Daarna hield wethouder Jeroen Klaasse van Kunst en Cultuur een toespraak.

De bezoekers konden de hele middag van optredens en andere activiteiten genieten. Het aanbod was ook dit jaar weer divers. Zo waren er optredens van het MDM Jazzorkest, de popband van Muziekschool Diemen, het Saxofoonensemble van de Diemer Harmonie, Het Diemer Orkestje, Seniorenkoor Carpe Diem, Diemer Diamonds, OnPoint Dancelab (streetdance) en Moving Harmony (ballet).

Kunst

Er was ook veel aandacht voor kunst. Galeriehouder Cor Verschut gaf een rondleiding langs de kunst in Theater de Omval. Ella de Nijs en haar cursisten verzorgden een presentatie die in het teken stond van beeldhouwen, Steven Dijk gaf een presentatie schilderen. Tevens was er een doorlopende knutselworkshop die gegeven werd door een medewerker van de Stichting Welzijn Diemen. Muzikale talenten presenteerden zich in de grote zaal en na lang overleg van de deskundige jury nam drummer Melchior Honing de wisselbeker in ontvangst. Tussendoor werd het publiek swingend beziggehouden door DJ Sico Vox. Het Open Podium werd gepresenteerd door Rien Schimmel.

Volgende editie

Er waren ook activiteiten voor kinderen

Het Open Podium werd georganiseerd door Theater de Omval, Muziekschool Diemen en de Stichting Welzijn Diemen. De volgende editie zal plaatsvinden op 19 februari 2019.

Optreden van OnPoint Dancelab.
Kinderen konden de hele middag knutselen.