SV Diemen (in de gele shirts) pakte drie belangrijke punten.

SV Diemen pakt drie punten

DIEMEN SV Diemen heeft de uitwedstrijd tegen VVH Velserbroek met 1-4 gewonnen. Bij rust stond de ploeg van trainer Gerrie Breugem met 0-3 voor.

VVH Velserbroek en SV Diemen speelden in Velserbroek een cruciaal duel. Voor aanvang van het duel hadden beide ploegen 8 punten uit 11 duels. SV Diemen had echter een slechter doelsaldo dan VVH Velserbroek en stond daardoor op de laatste plaats van de ranglijst van de derde klasse C.

De bezoekers uit Diemen wisten dat alleen een overwinning een goed resultaat zou zijn. SV Diemen deelde voor rust de beslissende klap uit. De bezoekers kwamen door twee treffers van middenvelder Marco Moelee en een doelpunt van aanvaller Bright Owusu op een 0-3 voorsprong. Na de hervatting maakte VVH Velserbroek 1-3, maar vlak daarna bepaalde aanvaller Gianno dos Passos de eindstand op 1-4.

Twaalfde plaats

SV Diemen heeft na de overwinning op VVH Velserbroek 11 punten uit 12 duels en staat op de twaalfde plaats. Spaarnwoude, dat de uitwedstrijd tegen Roda '23 met 5-2 verloor, staat met 9 punten uit slechts 11 duels op de dertiende plaats. VVH Velserbroek staat op de veertiende plaats en heeft na 12 competitieduels 8 punten.
Aan het einde van dit seizoen degradeert alleen de ploeg die op de veertiende en dus laatste plaats eindigt naar de vierde klasse.

De nummers dertien en twaalf zijn veroordeeld tot de nacompetitie en moeten in die extra duels degradatie zien af te wenden.

SV Diemen speelt op zondag 4 februari thuis tegen Spaarnwoude. De wedstrijd op Sportpark De Diemen begint om 14.30 uur.