Toch horeca bij entree Diemerbos

DIEMEN Het lijkt er sterk op dat er toch een horecagelegenheid komt bij de hoofdingang van het Diemerbos aan de Muiderstraatweg.

Horeca op deze plek heeft altijd in de plannen gestaan van de gemeente Diemen en Staatsbosbeheer (SBB). De Raad van State zette echter in 2015 een streep door die plannen. Horeca zou niet passen in de regels voor dit gebied in het Natuurnetwerk Nederland (NNN, voorheen de Ecologische Hoofdstructuur), hoewel de provincie Noord-Holland wel toestemming had gegeven. Dat was een strop voor SBB, die de inkomsten van de erfpacht goed kan gebruiken voor het beheer van het Diemerbos. Op voorstel van de gemeente en SBB is nu het stukje bos waar de horeca voorzien is uit het NNN gehaald en zo zou er dus geen belemmering meer zijn om hier een horecagelegenheid toe te staan. De nutsvoorzieningen liggen er al.

SBB is een campagne gestart om een ondernemer te vinden die hier een nieuwe horecavoorziening kan ontwikkelen en exploiteren. Een horecaconcept, eventueel aangevuld met andere recreatieactiviteiten zoals educatie, sport of spel, zou een welkome aanvulling vormen op de huidige voorzieningen in het bos, meent SBB. Ondernemers hebben tot en met 12 maart de tijd om plannen in te dienen. Een belangrijke eis is dat de plannen passen in het groene landschap, dat het etablissement duurzaamheid uitstraalt en dat ook de huidige bezoekers van het bos zich er welkom voelen.