Het Open Podium in 2017.
Het Open Podium in 2017. Foto: Trudy Kroese

Open Podium in De Omval

DIEMEN Diemen heeft een rijk cultureel leven. Dat is zondag 4 februari weer goed te zien als veel Diemense verenigingen en organisaties hun kunsten vertonen tijdens het Open Podium in Theater de Omval.

Het Open Podium kan inmiddels wel een traditie genoemd worden in Diemen. Ieder jaar is het hele theater podium om al het culturele aanbod te kunnen laten zien en de belangstelling is altijd groot. Ook voor zondag is er weer een vol en gevarieerd programma samengesteld.

Voor aanstormend Diemens talent is er in de theaterzaal de Talentshow voor jeugd van zes tot veertien jaar. De voorronde start al om 10.00 uur. De finale is om 15.45 uur.

Om 13.00 uur begint het Open Podium in Grand Café Blauw met een optreden van het slagwerkensemble van de Muziekschool Diemen (MSD). Na een openingswoord van wethouder Jeroen Klaasse verder in Blauw: de popband van MSD, een klarinetduo van de Diemer Harmonie en Eline Raaphorst en Wim Amerongen van MDM Jazzorkest. Daarnaast kunst van Ella de Nijs en cursisten en Steven Dijk en een knutselworkshop voor de jeugd van Stichting Welzijn Diemen. Cor Verschut geeft een kunstrondleiding.
Op de loopbrug speelt het Saxofoonensemble van de Diemer Harmonie voor en na het programma in de theaterzaal. Daar afwisselend muziek, zang, dans en theater. Er zijn optredens van het gitaarensemble van de MSD samen met het Diemer Orkestje, de Diemer Diamonds, OnePoint Dancelab, Seniorenkoor Carpe Diem, Moving Harmony, Theatergroep Diemen en Stars2Go. Om 16.50 uur worden in Blauw de prijzen uitgereikt van de Talentshow en is er een nazit waar MDM Jazzorkest optreedt. Het Open Podium begint zondag 4 februari om 13.00 uur. De toegang is gratis. Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina Open Podium Diemen.