Parcours DiemerCross gewijzigd

DIEMEN Atletiekvereniging AV '23 heeft het parcours van de DiemerCross gewijzigd.

De DiemerCross wordt op zondag 11 februari gehouden in het Diemerbos. Michiel Hatenboer van de organisatie van de DiemerCross: "Staatsbosbeheer heeft ons laten weten dat het parcours gewijzigd moet worden ten opzichte van voorgaande jaren door herstelwerkzaamheden. Vanwege verzakkingen moet het bos op een aantal plaatsen worden opgehoogd."

Het nieuwe parcours gaat onder meer over ruiterpaden en schouwpaden langs sloten. "De start en finish van de DiemerCross zijn op dezelfde plek als voorgaande jaren", aldus Hatenboer." Het is wel jammer dat de bomen langs het pad waar de start en finish liggen, zijn gekapt. Dat maakt het toch minder gezellig. Ik heb begrepen dat het nieuwe parcours minder zwaar is dan het parcours waarover de deelnemers tijdens vorige edities moesten lopen. Dat zal voor sommige deelnemers goed nieuws zijn."

De Jeugdcross is 1,9 meter lang en start om 11.30 uur. De DiemerCross bestaat uit twee lopen: een van 5 kilometer en een van 9,5 kilometer. Beide lopen starten om 12.00 uur. Scouting Diemen en de brandweer Amsterdam-Amstelland verlenen ook dit jaar medewerking aan de DiemerCross. Dweilorkest De Neuteblazers verzorgt sfeervolle muziek.

Informatie en inschrijven: diemercross.nl.


Cv-monteur blijkt dief

REGIO Een 61-jarige verwarmingsmonteur uit Bussum, die onder meer werkte in Diemen, heeft tijdens zijn werkzaamheden bij meerdere mensen sieraden gestolen.

Hij is aangehouden en moet zich op een later moment verantwoorden voor de rechter. Gedupeerden worden opgeroepen zich te melden, in het bijzonder de eigenaar van een ring met daarop de inscriptie 'Evert 12-6-76 22-12-77'. Bij een goudopkoper en de monteur zelf zijn gestolen sieraden gevonden en in beslag genomen, vooral gouden sieraden zoals ringen, kettingen en hangertjes. "Mogelijk kon hij ongemerkt de kamers betreden en hier geld en sieraden wegnemen; die verkocht hij aan verschillende inkopers door heel Nederland", aldus de politie.