Schaatsles op de 'krabbelbaan'.
Schaatsles op de 'krabbelbaan'. Foto: Trudy Kroese

Diemense jeugd leert schaatsen

DIEMEN Het gaat goed met de afdeling Jeugdschaatsen van de Diemer IJsclub. De oudste vereniging van Diemen (bijna 131 jaar) heeft 132 jeugdleden die de wekelijkse schaatslessen volgen.

Het is vrijdagmiddag 17.00 uur. Lau Demmers, voorzitter van de Diemer IJsclub, staat bij het hek van de Jaap Edenbaan en heet alle jeugdleden en hun ouders van harte welkom. Nadat de ouders hun kinderen de schaatsen hebben ondergebonden, kunnen de kinderen aan de lessen beginnen. De lessen vinden plaats op de 'krabbelbaan' en op de 400 meterbaan.

De Diemer IJsclub is een vereniging waar de leden het naar hun zin hebben. De sfeer is goed en de vereniging manifesteert zich regelmatig tijdens activiteiten in Diemen. In december hielpen leden nog mee aan de Winterspelen op het Diemerplein.

Jan Poster is coördinator jeugdschaatsen van de Diemer IJsclub. "Wij zijn blij dat het aantal jeugdleden is toegenomen. Onze leden van 5 tot en met 12 jaar kunnen op vrijdagmiddag en zaterdagochtend lessen volgen op de Jaap Edenbaan. Zij krijgen les van onze schaatstrainers."

De Diemer IJsclub houdt elk seizoen bijzondere activiteiten op de Jaap Edenbaan, zoals de Jeugdelfstedentocht in januari (gaat elk jaar door!), Schaatsen-Lopen-Schaatsen op 23 en 24 februari en Ronden schaatsen achter de Jägermeister op 16 en 17 maart.

Schaatsen op het ijs van de 400 meterbaan.
De schaatsen worden ondergebonden.
'Klunen' tijdens Jeugdelfstedentocht.
De Jeugdelfstedentocht gaat elk jaar door.
Jan Poster en Lau Demmers.