Johan Goossens in Blauw.
Johan Goossens in Blauw. Foto: Evert den Heijer

Donderdag heb ik samen met mijn vrouw de voorstelling 'VLAM' van Johan Goossens bijgewoond.

Evert den Heijer won twee vrijkaarten voor de voorstelling van Johan Goossens in Theater de Omval. Hieronder zijn recensie.

In een volle zaal gaf de cabaretier samen met pianist Eelco Menkveld een heel vermakelijke voorstelling van nagenoeg twee uur met verhalen, sketches en liedjes. De voorstelling gaat over het overwinnen van schaamte en de relaties van homo's en hetero's. Zo kwam hij het toneel op, slechts gekleed in een onderbroek, sokken, gympies en een soort tuigje. Hij vertelt o.a. het publiek over zijn ervaringen met de datingsite Grinder (Tinder maar dan voor de LHBT-gemeenschap) en hoe selectief mannen kunnen zijn die de site bezoeken in hun zoektocht naar een sekspartner. Na afloop bleven nog vele toeschouwers in Grand Café Blauw nagenieten en konden ze met deze zeer talentvolle cabaretier op de foto, een praatje met hem maken of een van zijn boeken kopen.
Al met al weer een heel gezellige avondje uit in Theater de Omval. Dat er nog vele van deze avonden mogen volgen en dat de Nederlandse cabaretiers de weg naar dit zo gezellige theater dat Diemen rijk is, blijven vinden.