BRISK, zondag 28 januari in Schuilkerk De Hoop.
BRISK, zondag 28 januari in Schuilkerk De Hoop.

Donderdag 25 januari

Artists in Diemen II

18.30 uur | Venduhuis
De Eland en De Zon

Drs Evert Rodrigo, de man die voor Nederland kunst 'mag' aankopen, van het Nederlands Instituut Cultureel Erfgoed opent de expositie met moderne kunst van Willem Vaarzon Morel, Ludo Winkelman, Nella Montfoort en Wilma Laarakker. De expositie is tot en met zondag 28 januari.

Jouw activiteit in OBA Diemen

19.30 uur | OBA Diemen

Praat mee over de activiteiten die in de bibliotheek moeten plaatsvinden.

'Murder on the
Orient Express'

20.00 uur | Theater de Omval

Wat begint als een uitbundige treinreis dwars door Europa, ontvouwt zich al snel als een van de meest stijlvolle, spannende en huiveringwekkende mysteries ooit. Iedereen is verdacht, en niemand wordt vertrouwd.

Vrijdag 26 januari

Hans Visser - Irena Filipova

20.30 uur | Theater de Omval

'Hollands Glorie' is een indrukwekkende multimediavoorstelling over het werk en het leven van de oude Hollandse en Vlaamse meesters.

Discozwemmen

19.30 uur | Sportcentrum
F.B. Duran

Voor kinderen t/m 14 jaar.

Zaterdag 27 januari

Renate Reijnders 'Humorcollege'

20.30 uur | Theater de Omval

Cabaret, show en college waarin je alles leert over humor. Doel van de avond is niet alleen om je te laten lachen, maar ook om jouw eigen humorstijl te ontdekken.

Opening Poëziecafé

15.30 uur | OBA Diemen

Tijdens de Poëzieweek 2018 is het feest in OBA Diemen. Vandaag opent het Poëziecafé zijn deuren en is iedereen van harte welkom om te genieten van een heerlijke middag vol poëzie.


Hilbrand Orkent

14.00 uur | Venduhuis
De Eland en De Zon

Release van de cd van huispianist Hilbrand Orkent.

Zondag 28 januari

Nuffe tantes - 'Eenuf is Eenuf!'

14.00 uur | Theater de Omval

Jeugd 6+. Wat betekent dat eigenlijk, nuf? Kom erachter tijdens het verhaal van de ietwat 'verknipte' tweelingzussen Roosje en Greetje. Noodgedwongen hebben zij kapsalon Den Groenerooij van hun vader overgenomen, met zijn vogeltje Jaune le Canari en al.

Oecumenische viering

10.00 uur | De Ontmoeting

Oecumenische viering in de Ontmoeting met het Stanzakoor. Namens de Ontmoeting gaat O. Sondorp voor en namens Sint Petrus' Banden pater G. Noom.

Postzegelbeurs

10.00 uur | De Schakel

De Diemense filatelieclub De Zegelaars houdt haar maandelijkse filateliebeurs van 10.00 tot 16.00 uur. Handelaren en 5 en 10 centsboeken zijn volop aanwezig. Ook kunt u advies krijgen over uw 'vergeten' verzameling op zolder. Entree voor niet-leden is 1 euro. Informatie: 020-6942002.

Nieuwjaarsconcert:
BRISK Recorder Quartet

15.00 uur | Schuilkerk De Hoop

Het beroemdste blokfluitkwartet van Nederland speelt het splinternieuwe programma 'CANÇÀO': Spaanse en Portugese muziek uit de middeleeuwen en renaissance en romantische fadomuziek, uitgevoerd op een indrukwekkende verzameling blokfluiten in alle soorten en maten. Nieuwjaarsborrel na afloop van het concert.

Finnisage Artists in Diemen II

15.00 uur | Venduhuis
De Eland en De Zon

De feestelijke afsluiting van Artists in Diemen II, 15.00-17.00 uur.

Lijsttrekkers op Radio Diemen

15.00 uur | testlocatie

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen interviewt Radio Diemen elke zondag een lijsttrekker uit Diemen. In het programma 'Rondje Diemen' ontvangen Jeroen Jagers en Frank Roos de politieke kopstukken van Diemen. Zondag 28 januari is dat Wim Advokaat van Ons Diemen.

Dinsdag 30 januari

Boodschappenbus
voor Ouderen

11.00 uur | Diemerplein

Elke dinsdag en donderdag tussen 11.00 en 15.00 uur voor het doen van boodschappen op het Diemerplein. Aanmelden de dag van tevoren bij De Diem, tel. 020-660 3300. Kosten retour € 1,50.


Naaiklusjesservice

10.00 uur | Wijkcentrum
het Noorderlicht

Voor eenvoudige naaiklusjes zoals het aanzetten van een knoop, het naaien van een zoom of iets verstellen kan iedereen terecht. Vrijwilliger Chernor (opleiding genoten op het gebied van kleding maken) helpt.

'Murder on the
Orient Express'

14.00 & 20.00 uur |
Theater de Omval

Wat begint als een uitbundige treinreis dwars door Europa ontvouwt zich al snel als een van de meest stijlvolle, spannende en huiveringwekkende mysteries ooit. Iedereen is verdacht, en niemand wordt vertrouwd.

Woensdag 31 januari

Alex Ploeg en
Kasper van der Laan

20.30 uur | Theater de Omval

Deze veelbelovende nieuwe talenten in cabaretland zijn beiden lid van de Comedytrain en te horen in het Radio 2-programma 'Spijkers met Koppen'. In 2016 stond Alex Ploeg in het voorprogramma van Ronald Goedemondt en won hij de Publieksprijs van Cameretten. Kasper speelde eerder dubbelprogramma's met Daniël Arends, Jan Jaap van der Wal, Henry van Loon en Martijn Koning.


Donderdag 1 februari

Pubquiz

20.00 uur | Grand Cafe Cheers

Het eerste handbaldamesteam van SV Zeeburg organiseert een pubquiz voor de nieuwe sponsor van het team als tegenprestatie. Een gezellige avond voor zowel jong als oud. Inschrijven via de site www.cheers-diemen.nl of via het café. Dat kan individueel (dan word je ingedeeld met drie anderen) of als team van max. 6 personen. € 2,50 p.p.

Taalcafé

13.00 uur | Huis van de Buurt
't Kruidvat

Wekelijkse ontmoetingsplek voor anderstaligen die graag met Nederlanders willen praten. En voor Nederlanders die graag kennis willen maken met vluchtelingen en andere migranten. Je kunt binnenlopen wanneer je wilt.

'The Killing of a Sacred Deer'

20.00 uur | Theater de Omval

Steven (Colin Farrell), een eminente chirurg, en Anna (Nicole Kidman), een gerespecteerde oogarts, leiden een mooi leven met hun twee kinderen. Maar Stevens leven begint uit elkaar te vallen als hij vriendschap sluit met Martin, een vaderloze 16-jarige jongen.

Vrijdag 2 februari

LOS Muziektheater - 'VAST'

20.30 uur | Theater de Omval

Hou je VAST voor de vierde voorstelling van de meiden van LOS. Terwijl ze zich staande proberen te houden op hun hoge hakken vallen ze van de ene in de andere komische en herkenbare situatie.

En verder

Tot maandag 29 januari

Expositie

Zorgcentrum De Diem

Larisa Volodimerova exposeert 55 schilderijen; de expositie heeft de titel 'Kleurrijk'. Dagelijks van 9.00-20.00 uur.

Tot dinsdag 13 februari

Monument van Trots 30 jaar Homomonument

OBA Diemen

Expositie naar aanleiding van de documentaire 'Monument van Trots'.