SV Zeeburg wint van Meervogels.
SV Zeeburg wint van Meervogels. Foto: Trudy Kroese

Nipte zege dames SV Zeeburg

DIEMEN Het eerste damesteam van SV Zeeburg heeft voor eigen publiek gewonnen van Meervogels. De zeer spannende wedstrijd in Sporthal Diemen eindigde in 25-24.

De wedstrijd tussen SV Zeeburg en Meervogels ging gelijk op. Beide ploegen kregen veel penalty's. De speelsters van Meervogels misten veel van deze buitenkansen. Zij schoten diverse keren op de paal en SV Zeeburg-keepster Annick van der Mark redde een paar keer fraai. Nikki van Bel van SV Zeeburg schoot wel met scherp. Zij benutte bijna alle penalty's. SV Zeeburg kwam door een aantal mooi uitgespeelde aanvallen op voorsprong.
In het laatste gedeelte van de eerste helft werd er niet goed afgerond door de thuisclub en wist Meervogels toe te slaan. Bij rust was de stand gelijk: 12-12.

In de tweede helft gaven de scheidsrechters opnieuw veel penalty's. Het bleef tot aan het einde spannend. De verdediging van SV Zeeburg stond beter dan in de eerste helft, waardoor Meervogels het moeilijker had. In het laatste kwartier lukte het SV Zeeburg om op twee punten voorsprong te komen. Maar door twee keer onnodig balverlies kon Meervogels terugkomen. In de laatste seconden kreeg Meervogels bij een stand van 25-24 nog een penalty. Keepster Anne de Vries, die al eerder een penalty van Meervogels had gestopt, verrichtte een prachtige redding waardoor de thuisclub de winst pakte: 25-24.
SV Zeeburg behoudt de tweede plaats op de ranglijst van de hoofdklasse. De ploeg van coach Doug van Leeuwen heeft na veertien duels 21 punten. De achterstand op koploper Geel Zwart bedraagt zes punten. SV Zeeburg speelt zondag 28 januari een uitwedstrijd tegen DSS. De wedstrijd in Heemskerk begint om 13.35 uur.