Naam school

Vervolg van de voorpagina.

De Venser houdt op te bestaan. De school is al veertig jaar in Diemen-Zuid gevestigd. Vanaf het schooljaar 2020-2021 wordt er een nieuwe brede school in de nieuwbouwwijk Holland Park in gebruik genomen, die in de plaats komt van OBS De Venser. Het huidige schoolgebouw zal worden afgebroken.

Alan Bains, bestuurder van Stichting Openbaar Onderwijs Primair: "De nieuwe school in Holland Park is geen voortzetting van De Venser, maar een volstrekt nieuwe school, bedoeld voor kinderen die in Holland Park, Diemen-Zuid en directe omgeving wonen." De naam OBS Het Atelier houdt verband met de wijk waarin de nieuwe school komt te staan: de straten hebben namen van Nederlandse schilders uit de 19e en 20e eeuw. Daarnaast gaat de school lesgeven in 'ateliers', workshops waarin kinderen aan de slag gaan met opdrachten of eigen onderzoeksvragen.


Kandidatenlijst CDA

DIEMEN De afdeling Diemen van het CDA heeft de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart bekendgemaakt.

De huidige fractievoorzitter Janneke de Graaf is lijsttrekker. Jaap van Loenen staat op plaats twee. Hij stapte vorig jaar over van de PvdA naar de fractie van het CDA. De plaatsen drie tot en met vijf worden ingenomen door Ruthline Margarita, Rob Havekotte en Sander Scherpenzeel. Het CDA hoopt bij de gemeenteraadsverkiezingen twee zetels te halen.


Verdachten brand

Vervolg van de voorpagina

Daarnaast bleek uit WhatsAppberichten en Facebook dat Rachid Simona kende, terwijl hij dit altijd heeft ontkend.

Bij de brand kwam de 27-jarige David Swart om het leven en raakten twee mensen zwaargewond. De nabestaanden van Swart maakten donderdagmiddag bekend dat zij tijdens de inhoudelijke behandeling van de strafzaak later dit jaar gebruik zullen maken van hun spreekrecht. Ook zullen zij een schadevergoeding indienen.

De strafzaak is voor maximaal drie maanden aangehouden. Tot die tijd blijven de drie verdachten vastzitten.