Gemeente wijst gebieden aan waar niet mag worden gebedeld

DIEMEN Het college van B en W heeft een aantal gebieden in Diemen aangewezen waar het verboden wordt om te bedelen, om zo op te kunnen treden tegen agressieve bedelaars. Eerder had de gemeenteraad al de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) gewijzigd om dit mogelijk te maken.

Het betreft de volgende gebieden: Campus Diemen Zuid en Holland Park en omgeving, winkelcentrum Kruidenhof en winkelcentrum Diemerplein.

Agressief

Burgemeester Erik Boog is verantwoordelijk voor de openbare veiligheid in Diemen. "Wij merken dat er met name in het gebied van de Campus Diemen Zuid bedelaars actief zijn die zich soms agressief gedragen tegenover voorbijgangers en ondernemers. In Amsterdam is al een bedelverbod en veel bedelaars uit Amsterdam-Zuidoost wijken nu uit naar Diemen. Door de APV aan te passen heeft de politie nu de mogelijkheid om in die gebieden in Diemen op te treden tegen agressieve bedelaars door hen een boete te geven of een straatverbod op te leggen. Het gaat overigens niet om verkopers van de daklozenkrant of straatmuzikanten. Het gaat alleen om mensen die echt overlast veroorzaken en mensen lastigvallen."


School OBS Het Atelier vervangt De Venser

DIEMEN De openbare basisschool De Venser krijgt een nieuwe naam: OBS Het Atelier.

De naam wordt op vrijdag 26 januari om 14.30 uur onthuld door wethouder Jeroen Klaasse van Onderwijs. De wethouder zal het naambord op de gevel van de school onthullen.

5