De winnaars van de Diemense sportprijzen.
De winnaars van de Diemense sportprijzen. Foto: Trudy Kroese

Kunst In Sport: cabaret, muziek en sport

In Theater de Omval is zondag voor de vierde keer het festival Kunst In Sport gehouden. Er waren optredens van cabaretière Ellen Dikker en zanger Henk Hofstede. Ook werden de Diemense sportprijzen uitgereikt.

DIEMEN Tijdens het festival Kunst In Sport in Theater de Omval zijn vijf Diemense sportprijzen uitgereikt.

Sander Stok werd Sportman van het Jaar. Hij werd vorig jaar Nederlands kampioen kogelslingeren. Iris de Ruiter werd Sportvrouw van het Jaar. Zij was vorig jaar de op twee na beste zevenkampster van Nederland. De 13-jarige Dani van Dijk werd Sporttalent van het Jaar. Hij is Nederlands jeugdkampioen karten. Het biljartteam driebanden van Café 't Pandje Oud Diemen werd Sportploeg van het Jaar. De biljarters wonnen vorig jaar diverse titels. De eerste Prijs van verdienste voor de Diemense sport was voor korfbalvereniging DKV Victoria, die in 2017 honderd jaar bestond. Dit is een nieuwe onderscheiding voor een uitzonderlijke bijdrage aan de Diemense sport. Wethouder van Sportzaken Jeroen Klaasse reikte de prijzen uit.

Voor de uitreiking van de sportprijzen was er een gevarieerd programma. Presentator Steven Dijk interviewde schilder Jan van Diemen. Zijn schilderijen met als thema Sport zijn tot en met 4 februari te zien in Theater de Omval. Cabaretière Ellen Dikker verzorgde een leuk optreden. Zij vertelde onder meer over haar zoon die in de jeugd van Ajax speelt. Dit heeft een grote invloed op het gezin. Dekker schreef vorig jaar columns in Het Parool onder de titel 'De Kleine Messi'. Haar zoon is fan van de Argentijnse supervoetballer. Na afloop van haar optreden signeerde zij exemplaren van het boek waarin de columns (waaronder een aantal nieuwe) zijn gebundeld. Dikker weigert overigens de naam van haar zoon te noemen. Zanger Henk Hofstede van The Nits trad na de pauze op. De in de Watergraafsmeer geboren zanger zong liedjes over onder meer sport en de omgeving waarin hij opgroeide. Hij zette meteen iets recht. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, heeft hij nooit gevoetbald bij amateurvereniging JOS.

Ellen Dikker.
Henk Hofstede.
DKV Victoria ontving Prijs van verdienste voor Diemense Sport.
Een deel van de expositie van Jan van Diemen.