Enkele winterse buien, kans op lichte vorst in de nacht

Donderdag trekt een uitdiepende randstoring over de Noordzee met een zuidwesterstorm aan de kust met zware windstoten. Verder enige tijd regen en een oplopende temperatuur. Vrijdag en zaterdag vallen nog enkele buien. Nadien komt vanuit het westen een gebied van hogedruk dichterbij, maar droger weer is van korte duur. Zondag is er kans op lichte vorst in de nacht.

Vrijdag + het weekeinde

Na een onstuimige donderdag neemt vrijdag de westenwind in kracht af tot matig. Er vallen enkele buien met regen, hagel of natte sneeuw. Het wordt 4 graden. Ook in het weekeinde blijven de neerslagkansen vrij groot. Zaterdag vallen nog enkele winters getinte buien. Het wordt 4 à 5 graden. In de nacht naar zondag vriest het licht en is het vrij helder. Zondag is het eerst droog. In de loop van de dag toenemende bewolking met kans op regen of natte sneeuw.

Trend na het weekeinde

Er lijkt opnieuw een zuidwestelijke stroming op gang te komen met wederom verzachting. De wisselvalligheid met van tijd tot tijd regen neemt in de loop van de week verder toe. Nu en dan klaart het op. De maximumtemperatuur stijgt naar waarden tussen de 6 en 10 graden.

Weetje

Donderdag precies elf jaar geleden, op 18 januari 2007, trok een zware storm over Nederland met gemiddeld windkracht 10. Ongeveer 60% van de zware stormen komt voor in de winter, in december, januari en februari. Winterweer met langdurige vorst en sneeuw komt tenslotte minder vaak voor dan het winderige wisselvallige weer in onze overwegend zachte winters.