Driebanden-toernooi gaat van start

DIEMEN In Café 't Pandje gaat komend weekeinde de veertiende editie van het Open Kampioenschap Driebanden van Diemen van start.

De 32 deelnemers zijn na loting verdeeld over acht poules.

Poule A: Alex Hertogs, Hans Visser, Fons van Beijnhem en Ben de Wit. Poule B: Leo van den Berg, Ad Stend, Raoul Stangenberger en Beppie Braam. Poule C: Eddie Bertens, Frans Zuidwijk, Rob Muijs en Marcel Klinkhamer. Poule D: Leo van Bochove, Loek van Vliet, Jan Nooij en Harry Krenn. Poule E: Jaap Krop, Piet van Beckum, Gijs Drost en Peter Schaper. Poule F: Ger Stolk, Ton Leyesen, Peter Kulsdom en Henk Meijer, Poule G: Jan Brasser, Peter Smam, Joep Kruikemeier en Frank Koene, Poule H: Richard van der Erf, Rob Collé, Evert Niesing en Fred Staphorius.

De wedstrijden in de groepen A tot en met D worden op zaterdag 20 januari gespeeld, de wedstrijden in de groepen E tot en met H op zondag 21 januari. De deelnemers moeten allen een verschillend aantal caramboles maken. Hierdoor hebben ook minder sterke spelers de kans om zich voor de volgende ronde te plaatsen.

De nummers 1 en 2 van elke poule plaatsen zich voor de knock-outfase die op vrijdagavond 26 januari wordt gespeeld. De acht biljarters die overblijven spelen op zaterdag 27 januari om de titel.

Het toernooi wordt georganiseerd door Jan Nooij en Tom van der Sluis van Biljartvereniging Oud Diemen/'t Pandje.


Heren van De Meeuwen winnen

DIEMEN Het eerste herenteam van De Meeuwen heeft de eerste competitiewedstrijd na de winterstop gewonnen. De waterpoloploeg uit Diemen won de uitwedstrijd tegen DWT met 7-8.

De ploeg staat op de vierde plaats in de derde klasse B. Het eerste herenteam van De Meeuwen speelt op zaterdagavond 20 januari een thuisduel tegen IJsselmeer. De wedstrijd in Sporthal Wethouder F.B. Duran begint om 20.20 uur. Het eerste damesteam van De Meeuwen hervat zaterdag de competitie met een uitduel tegen Het Y. Die wedstrijd begint om 18.30 uur.