SV Zeeburg maakte 32 treffers.
SV Zeeburg maakte 32 treffers. Foto: Jan Ronday

SV Zeeburg wint afgetekend

DIEMEN Het eerste damesteam van SV Zeeburg heeft zondagmiddag in Sporthal Diemen overtuigend gewonnen van Aalsmeer 2: 32-18. Bij rust leidde de thuisploeg met 13-6.

SV Zeeburg, dat eerder in deze competitie de uitwedstrijd tegen Aalsmeer 2 met acht punten verschil wist te winnen, wilde voor eigen publiek een grote uitslag neerzetten. De thuisclub ging goed van start en liep al snel uit naar een 8-2 voorsprong. Het tempo lag redelijk hoog en Aalsmeer 2 had moeite met het vinden van het net. In de laatste fase van de eerste helft kon Aalsmeer 2 iets dichterbij komen. SV Zeeburg leidde bij rust met 13-6.

In de rust was de boodschap van de coaches duidelijk: goed verdedigen, zorgen dat de tegenstander niet via breaks gevaarlijk kon worden en minder aanvallende fouten maken. SV Zeeburg begon niet sterk aan de tweede helft. Achterin speelde de ploeg slordig en de keepster van Aalsmeer 2 wist veel ballen te stoppen. Maar SV Zeeburg herstelde zich. De thuisploeg onderschepte veel ballen en ging in hoog tempo over Aalsmeer 2 heen. SV Zeeburg won afgetekend: 32-18.

Tweede plaats

SV Zeeburg blijft na de overwinning op Aalsmeer 2 op de tweede plaats van de hoofdklasse van de zaalcompetitie staan. De dames uit Diemen hebben na 13 competitieduels 19 punten. Het verschil met koploper Geel Zwart blijft groot. Die ploeg heeft na 13 duels 25 punten. SV Zeeburg staat drie punten voor op SEW en Cometas. Die ploegen hebben na 13 duels 16 punten. Het eerste damesteam van SV Zeeburg speelt op zondag 21 januari opnieuw een thuisduel. De ploeg ontvangt dan Meervogels 1. De wedstrijd in Sporthal Diemen begint om 13.45 uur.