Ongeval spoorweg-overgang

Vervolg van voorpagina.

Op het midden van de spoorwegovergang bleef de auto door een nog onbekend gebrek stilstaan. Op dat moment naderde van beide richtingen een trein.

De bestuurder en zijn passagier konden net op tijd hun auto verlaten, voordat de wagen met hoge snelheid werd geraakt door de eerste trein. Een paar seconden later ramde de tweede trein uit de andere richting, ook met hoge snelheid, het stilstaande voertuig.

Wonder boven wonder is er niemand gewond geraakt, meldt de politie. Het spoor is nog de hele avond afgesloten geweest voor opruimwerkzaamheden en onderzoek. Alle treinreizigers zijn met bussen naar hun eindbestemming gebracht.


Harry van Bommel neemt programma PvdA Diemen in ontvangst

DIEMEN De PvdA presenteert op dinsdag 23 januari in Theater de Omval haar verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart. De avond begint om 20.30 uur.

Lex Scholten, lijsttrekker van de PvdA, zal het programma toelichten en overhandigen aan Diemenaar en ex-parlementslid Harry van Bommel (6882 dagen parlementslid voor de SP). Daarna gaan Van Bommel en Scholten met de aanwezigen in discussie over nut en noodzaak van linkse politiek in de gemeente Diemen.

Sociaal

Lex Scholten: "Sinds 2010 hebben we in Diemen een links georiƫnteerd bestuur. Daarmee zijn we goed en sociaal door de crisis gekomen. De financiƫle positie van Diemen is nu weer uitstekend. Dat geeft mogelijkheden voor een extra progressieve impuls. Dat betekent meer aandacht en geld voor sociale woningbouw, duurzaamheid, groen en werk voor iedereen." De avond wordt om rond 21.30 uur afgesloten met een hapje en een drankje.

Het programma 'Diemen, een prettige plek voor iedereen' is vanaf 24 januari te lezen op www.diemen.pvda.nl.