Fergil Hesterman zwom zich in Polen en Duitsland in de prijzen.

Fergil Hesterman pakt weer prijzen

DIEMEN De Diemense ijszwemmer Fergil Hesterman heeft afgelopen zaterdag in het Poolse Katowice de Ice Combo gewonnen.

Hesterman werd 's ochtends tweede tijdens het Pools kampioenschap op de 1000 meter. 's Middags won hij tijdens de Czech Cup de 1000 meter. De resultaten van beide wedstrijden telden mee voor de Ice Combo, die door Hesterman werd gewonnen. In Katowice was de watertemperatuur 2,3 graden en vroor het 1 graad.

Duitsland

Een week eerder deed Hesterman in het Duitse Veitsbronn mee aan de Duitse kampioenschappen ijszwemmen. Op de 1000 meter eindigde hij als eerste. Hij had een voorsprong van 89 honderdsten seconden op de wereldkampioen Petar Stoychev. Op de 500 meter moest hij het opnemen tegen de Duitse favoriet Christof Wandratsch. Deze wist hij na een voortvarende start de gehele race achter zich te houden. Fergil Hesterman prolongeerde zijn titel. De temperatuur van het water was 3,9 graden.