Henk Hofstede speelde voor JOS Watergraafsmeer.
Henk Hofstede speelde voor JOS Watergraafsmeer. Foto: JOS Watergraafsmeer

Diemense Sporters van het Jaar
tijdens Kunst In Sport 2018

In Theater de Omval wordt op zondag 21 januari het festival Kunst In Sport (KIS) gehouden.

DIEMEN Tijdens Kunst In Sport (KIS) Diemen 2018 in Theater de Omval kunnen bezoekers genieten van gratis cabaret en muziek over sport door twee gerenommeerde artiesten: Ellen Dikker en Henk Hofstede. Het evenement staat ook in het teken van de beste Diemense sporters van het afgelopen jaar.

De organisatie van KIS Diemen heeft inmiddels de nominaties bekendgemaakt voor de Diemense sportprijzen van 2017. Tijdens het sportgala zullen de genomineerden in het zonnetje worden gezet en zullen de Sportman, Sportvrouw, Sporttalent en Sportploeg van het Jaar uit Diemen worden bekendgemaakt. De presentatie van de avond is weer in handen van de Diemense oud-voetballer (SV Diemen), oud-wethouder en kunstenaar Steven Dijk.

Nadat kort is teruggekeken op de wedstrijd Ajax-Feyenoord laat Ellen Dikker in haar show zien hoe het familieleven helemaal overhoop wordt gegooid als haar zoon wordt geselecteerd voor de jeugdafdeling van Ajax. De cabaretière zal daarna ook worden geïnterviewd over haar boek 'De kleine Messi'.

Henk Hofstede is bekend als zanger van popgroep The Nits. Hij speelt tijdens Kunst In Sport een speciaal programma rond zijn bekende lied J.O.S. Days, dat gaat over zijn jeugd aan de rand van het veld van de gelijknamige voetbalvereniging uit de Watergraafsmeer.

Genomineerden

De genomineerden voor de prijs van Diemense Sportman van het Jaar zijn de winnaar van vorig jaar Fergil Hesterman - wereldtopper in het ijszwemmen, Sander Stok - Nederlands kampioen kogelslingeren en Joshua Record - winnaar van de zilveren medaille tijdens het NK hinkstapspringen.

De tennisfilm Borg/McEnroe wordt vanaf 14.00 uur vertoond

Ook bij de dames is de winnaar van vorig jaar weer genomineerd: Paula List is lid van het Nederlands zitvolleybalteam. Haar opponenten zijn Iris de Ruiter - de op twee na beste zevenkampster van Nederland en Helga Vuur - Nederlands kampioene korte survivalrun.

De genomineerde Diemense sporttalenten zijn Dani van Dijk - Nederlands jeugdkampioen karten, Amber van der Mey - lid van het Nederlands beachhandbalteam en de meisjes onder dertien jaar van SV Diemen - voetbalkampioen in hun klasse.

De strijd om de titel Sportploeg van het Jaar gaat tussen het biljartteam van Café 't Pandje Oud Diemen - vijfde bij het NK driebanden, het eerste damessoftbalteam van TIW-Survivors - kampioen van 4e klasse A, en de winnaar van vorig jaar: het eerste damesteam van handbalvereniging SV Zeeburg.

Prijs van verdienste

De eerste Prijs van verdienste voor de Diemense sport wordt zondag uitgereikt aan korfbalvereniging DKV Victoria, die in 2017 honderd jaar bestond. Dit is een nieuwe onderscheiding voor een uitzonderlijke bijdrage aan de Diemense sport.

Het Diemense sportgala begint op 21 januari om 20.00 uur in Theater de Omval. Om 14.00 uur draait op die dag in het kader van KIS de tennisfilm 'Borg/McEnroe'. Kaarten voor beide evenementen kunnen worden gereserveerd via Kunstinsport.nl en Theaterdeomval.nl.

Programma Kunst in Sport:

20.00 uur: Opening. 20.10 uur: Cabaret van Ellen Dikker over de invloed van de topsport op haar gezinsleven. 20.35 uur: Interview over het dagelijks leven van de Ajacied. 20.45 uur: Pauze. 21.00 uur: Muziek van Henk Hofstede (The Nits), een speciaal optreden rond zijn lied J.O.S. Days. 21.25 uur: Bekendmaken van de Diemense sporters van 2017.