De achterkant van de woningen aan het Wilhelminapantsoen.
De achterkant van de woningen aan het Wilhelminapantsoen. Foto's: DID Vastgoedontwikkeling BV

Veel belangstelling voor nieuwbouwproject in centrum

Op maandag 29 januari wordt in Theater de Omval een informatieavond gehouden over het nieuwbouwproject The Post.

DIEMEN The Post is de naam van het nieuwbouwproject in het centrum van Diemen. Op de plek waar vroeger het postkantoor stond komen tien koopwoningen. De informatieavond op 29 januari in Theater de Omval duurt van 19.00 tot 20.30 uur.

The Post is een samenwerking van Aalberts Ontwikkeling BV en DID Vastgoedontwikkeling BV. Makelaar Jan de Jager in Diemen zal de verkoop van de woningen doen.

Tien woningen

De Jager: "Het gaat om tien woningen met een oppervlakte van tussen de 140 en 175 vierkante meter. De woningen gaan tussen de 535.000 en 675.00 euro kosten. Het betreft woningen op eigen grond."

De Jager legt uit dat er vier woningen op de Ouddiemerlaan komen en zes woningen op het Wilhelminaplantsoen. "De woningen die op de Ouddiemerlaan worden gebouwd krijgen aan de achterkant een tuin. De bewoners van die vier woningen kunnen via een afsluitbare in- en uitgang op de Ouddiemerlaan de parkeerplaats achter hun woning bereiken en daar hun auto parkeren. De zes woningen aan het Wilhelminaplantsoen krijgen alle een fraai en ruim terras op het zuiden op de eerste verdieping. Die bewoners parkeren hun auto onder het terras van hun woning. Ook zij kunnen hun parkeerplaats bereiken via de in- en uitgang aan de Ouddiemerlaan. In die zes woningen aan het Wilhelminaplantsoen komt ook ruimte voor economische activiteiten van de bewoners. Je kunt dan denken aan mensen die een bedrijf aan huis hebben. Dat is overigens geen verplichting. De bewoners kunnen die ruimte ook gebruiken als woonruimte."

Aantrekkelijke locatie

De woningen gaan tussen de 535.000 en 675.00 euro kosten

De Jager wijst erop dat het complex The Post op een aantrekkelijke locatie komt te liggen. "Midden in het centrum van Diemen en vlak bij winkelcentrum Diemerplein. En omdat de bewoners van de zes woningen aan het Wilhelminaplantsoen vanuit huis zakelijke activiteiten kunnen ontplooien zorgt dit ook voor extra levendigheid in de directe omgeving."

Veel belangstelling

Er is veel belangstelling voor de woningen. Er hebben zich via de website al meer dan 200 belangstellenden aangemeld. Het gaat vooral om inwoners van Diemen en Amsterdam. Zij zijn op 29 januari van harte welkom, krijgen dan informatie over het project en kunnen uiteraard vragen stellen. Maar ook mensen die zich niet hebben ingeschreven zijn welkom. "Ik ben blij dat dit project er komt en dat wij als makelaarskantoor de verkoop gaan doen."

De woningen aan de Ouddiemerlaan.