Afbeelding
Foto: Oscar Borghardt

Evert den Heijer

Nummer 4 op lijst Ouderenpartij Diemen, 60 jaar
Getrouwd met Inge
Inwoner van Diemen sinds 1998

Waarom ben je politiek actief geworden?
"Peter Prins, raadslid van de Ouderenpartij Diemen, is een goede vriend van ons. Door hem ben ik geïnteresseerd geraakt in de lokale politiek. Nadat ik afgelopen jaar de cursus Politiek van de gemeente heb gevolgd, is mijn interesse verder toegenomen. Ik heb bewust voor de Ouderenpartij Diemen gekozen. Ik denk dat een lokale partij als de Ouderenpartij Diemen meer voor de mensen in Diemen kan betekenen dan de reguliere politieke partijen."

Wat zijn jouw hobby's?
"Wij hebben op de Antillen gewoond en daar ging ik graag vissen. Ik houd veel van wandelen in de natuur en ben een sportfanaat. Ik volg voetbal en honkbal en houd van motorrijden. Ik heb zelf een motor gehad."

Wat is jouw favoriete vakantiebestemming?
"De Antillen (we zijn beiden geboren op Curaçao). Als we daar heen gaan hebben we garantie dat het mooi weer is en dat de zon schijnt."

Jouw favoriete muziek?
"The Rolling Stones. Ik heb diverse concerten van The Rolling Stones bezocht. Toen wij op Curaçao woonden ben ik bij een concert in Miami geweest en ik heb ook concerten in de Kuip en de Arena bezocht."

Welk boek ligt er op jouw nachtkastje?
"'Homo Deus' van Yuval Harari. Dat boek gaat over de toekomst van de Homo Sapiens."

Wat is jouw favoriete plek in Diemen?
"Ik loop graag langs het Amsterdam-Rijnkanaal, bij de Nesciobrug. Verder komen wij graag in Theater de Omval, dat is een goede uitgaansgelegenheid. Ook bezoeken wij graag grand café Cheers in het centrum."