SV Zeeburg was te sterk voor Tornado.
SV Zeeburg was te sterk voor Tornado. Foto: SV Zeeburg

SV Zeeburg pakt zege bij Tornado: 21-28

DIEMEN Het eerste damesteam van SV Zeeburg heeft de uitwedstrijd tegen Tornado met 21-28 gewonnen. De handbalsters uit Diemen zijn een punt ingelopen op koploper Geel Zwart.

Tornado en SV Zeeburg begonnen nerveus aan de wedstrijd. Het bleef lang 1-1. SV Zeeburg slaagde erin het spel naar zich toe te trekken en leidde bij rust met 11-13. Keepster Annick van der Mark speelde sterk. Na rust kwam Tornado goed uit de kleedkamer en wist een punt voorsprong te nemen. Dit schudde de dames van SV Zeeburg wakker. De bezoeksters liepen uit en keepster Anne de Vries stopte in de laatste minuten nog twee strafworpen: 21-28.

Lijstaanvoerder Geel Zwart speelde verrassend gelijk tegen VOC (31-31). Het was de eerste keer dat Geel Zwart in de competitie punten moest inleveren. Geel Zwart heeft na 12 competitieduels 23 punten. SV Zeeburg heeft na 12 competitiebeurten 17 punten. SV Zeeburg speelt op zondag 14 januari thuis tegen Aalsmeer. De wedstrijd in Sporthal Diemen begint om 13.05 uur. Aalsmeer is met 0 punten hekkensluiter in de hoofdklasse van de zaalcompetitie.