De machines achter het winkelcentrum.
De machines achter het winkelcentrum. Foto: Trudy Kroese

Klachten over machines en rommel

DIEMEN Veel mensen storen zich er al lange tijd aan: de machines die in het water achter winkelcentrum Diemerplein staan en de rommel en het afval die aan beide kanten van de Ubuntubrug liggen.

Er komen regelmatig klachten bij de gemeente binnen over de situatie achter het winkelcentrum. Een woordvoerder van de gemeente reageert desgevraagd op de situatie: "Er zijn nog steeds lekkages, met name in het magazijn van Albert Heijn. De eigenaar van winkelcentrum Diemerplein, Sectie 5 Investments in Amsterdam, laat onderzoeken waar deze lekkages vandaan komen en zal zelf opdracht geven voor verder onderzoek en reparatie van de lekkages."

Lekkages

Een deel van de waterpartij in het Nelson Mandelapark is al lange tijd verre van fraai. In het verleden was er al sprake van lekkages in de parkeergarage onder het winkelcentrum. Vorig jaar is er lange tijd aan de achterkant van het winkelcentrum gewerkt om die lekkages op te sporen en te repareren. De straat op het plein bij de ingang aan die kant van het winkelcentrum was door de werkzaamheden lange tijd moeilijk begaanbaar. De hoop was erop gevestigd dat na deze werkzaamheden de waterpartij in het Nelson Mandelapark weer in de oude staat kon worden gebracht. Maar doordat nog steeds niet alle lekkages zijn gevonden en gerepareerd, is dit nog niet het geval.