De selectie van SV Diemen op trainingskamp in Spanje.
De selectie van SV Diemen op trainingskamp in Spanje. Foto: SV Diemen

Trainer Breugem kondigt vertrek aan

DIEMEN Trainer Gerrie Breugem vertrekt na dit seizoen bij SV Diemen. Hij wordt met ingang van het seizoen 2018-2019 trainer van IVV uit Landsmeer. IVV komt uit in de vierde klasse op zondag.

Breugem is bezig aan zijn tweede seizoen als trainer van SV Diemen. "SV Diemen heeft een geweldige groep jongens. Zij kunnen goed voetballen en hebben genoeg kwaliteiten om in de derde klasse te spelen. Maar voor een aantal jongens is voetbal niet het belangrijkste. Zij geven soms de voorkeur aan werk- en privézaken. Dat mag en kan ik ze niet verwijten, want voetbal is een hobby. Maar het stuit mij soms tegen de borst omdat ik er anders in sta. IVV is een ambitieuze club met veel mogelijkheden. Ik heb in de periode voor kerst drie gesprekken met IVV gevoerd en kreeg meteen een goed gevoel. Uiteraard maak ik het seizoen bij SV Diemen af."

SV Diemen hield vorige week een trainingskamp in het Spaanse Calella. Breugem heeft de spelers in Spanje op de hoogte gebracht van zijn besluit.

Teleurstellend

SV Diemen maakt een teleurstellend seizoen door. De ploeg zal er na de winterstop alles aan moeten doen om in de derde klasse te blijven. Breugem trof tijdens de eerste training van het seizoen 2017-2018 een selectie aan die aanzienlijk was gewijzigd ten opzichte van het seizoen ervoor. Nieuw in de selectie waren keeper Jeffrey Meering (Jos/Watergraafsmeer 2), verdediger Mitchell de Vries (AGB), verdediger/middenvelder Fasil Bakir (RKAVIC) middenvelder Kevin Kroese (Assendelft), middenvelder/aanvaller Maxim Stefels (NVC), en spits Tommy ter Bruggen (IVV), aanvallende middenvelder Raymond Alexandre (IVV) en spits Dennis van Bree (TOG). In de zomer verliet ook een aantal spelers de club. Doelman Dave Moen, verdediger Tijs Ernest en middenvelder Rémon van Asselt spelen nu voor de amateurs van Ajax en aanvaller Giliano Eijken is overgestapt naar SDZ, dat net als SV Diemen in de derde klasse C uitkomt. Eijken presteert uitstekend bij zijn nieuwe club, die lijstaanvoerder is. De aanvaller heeft veel gescoord. Middenvelder Jeroen Letteboer komt nu uit voor het eerste zaterdagelftal van SV Diemen.

Breugem toonde zich voor het begin van dit seizoen een realist. Hij wist dat SV Diemen niet mee zou gaan doen om de bovenste plaatsen omdat andere clubs meer mogelijkheden hebben.

Kansen niet benut

SV Diemen startte de competitie met een overwinning bij Spaarnwoude. De wedstrijd eindigde in een bizarre uitslag: 5-7. In de eerste thuiswedstrijd ging de ploeg gevoelig onderuit tegen het sterke Roda '23: 1-7. De week erop speelde de ploeg opnieuw voor eigen publiek en won toen met 6-1 van SV Wijk aan Zee. Na drie duels had SV Diemen een doelsaldo van 12-15. Daarna begon SV Diemen aan een slechte serie. De uitwedstrijd tegen Schoten werd met 3-0 verloren, de ploeg ging op bezoek bij Sporting Martinus met 2-1 onderuit en verloor vervolgens op Sportpark De Diemen met 1-4 van SV Davo United. Breugem schroomde niet om de vinger op de zere plek te leggen: de doelpunten werden te gemakkelijk weggegeven en te veel kansen werden niet benut.

SV Diemen ging vervolgens op bezoek bij SV Ouderkerk. De streekderby eindigde gelijk: 3-3. De volgende drie duels werden verloren. SV Diemen verloor de thuiswedstrijd tegen Alliance '22 met 1-3, verloor vervolgens het uitduel tegen Bloemendaal met 3-2 en ging daarna voor eigen publiek onderuit tegen ZSGOWMS: 0-2

Knap resultaat

Nadat de ploeg een weekeinde rust had gehad omdat de KNVB het amateurvoetbal van zondag 10 december had afgelast vanwege de sneeuw, speelde SV Diemen op zondag 17 december de laatste wedstrijd voor de winterstop. SV Diemen boekte een verrassend en knap resultaat door thuis gelijk te spelen tegen koploper SDZ: 2-2.

SV Diemen begint het tweede deel van de competitie op zondag 28 januari met een uitwedstrijd tegen VVH Velserbroek.