Afbeelding

Efrem Beyene

Komt uit Asmara, Eritrea
40 jaar
Diemenaar sinds januari 2016

Waar kijk je naar uit in 2018?
"Voor mezelf naar een stageplek om daarna werk te vinden. Ik ben bijna klaar met mijn examens Nederlandse taal en inburgering, heb de participatietraining gedaan en nu wil ik werken. Ik zoek een baan in de techniek, auto's of elektronica. Alle Diemenaren wens ik een gelukkig nieuwjaar en dat voor iedereen zijn dromen uitkomen en dat we samen werken en elkaar helpen."

Heb je oliebollen gegeten met Oud en Nieuw?
"Ja, en ik weet nu ook hoe ik ze moet bakken, want ik heb geholpen in de kraam in winkelcentrum Kruidenhof ten bate van de Voedselbank."

Verder in het dagelijks leven?
"Ik doe vrijwilligerswerk, ik heb bijvoorbeeld geholpen met inzamelingsacties voor de Voedselbank en bij de Vrijheidsmaaltijd op het Diemerplein op 5 mei. Ik help graag mensen, bijvoorbeeld als er iets gerepareerd moeten worden. Ik luister graag naar muziek."

Welke muziek luister je graag?
"Hip hop, Eritrese muziek, Adèle, Bruno Mars en Michael Jackson."

Vind je het fijn om in Diemen te wonen?
"Ik vind het heel fijn in Diemen, de mensen zijn meestal erg aardig en open. Ik heb veel hulp gekregen van mijn taalcoach Addy de Wolf."

Wat is jouw favoriete plek in Diemen?
"Het winkelcentrum en op de fiets in het Diemerbos."

Wat is je lievelingskostje?
"Lasagne, pizza en pasta Bolognese als het om Europees eten gaat. Uit Eritrea enjara's (een soort pannenkoeken) met verschillende vleessauzen."

Over vijf jaar...
"Dan wens ik dat ik geen uitkering meer heb, maar een baan in de techniek en nog steeds in Diemen woon."