De vernielde brievenbus.
De vernielde brievenbus. Foto: Trudy Kroese

Schade aan openbare ruimte bedraagt circa 5.000 euro

DIEMEN De jaarwisseling in Diemen is rustig verlopen. Wel waren er diverse vernielingen in de openbare ruimte.

DIEMEN Rond de jaarwisseling zijn er diverse vernielingen in de openbare ruimte aangericht. Het betrof onder meer vernielde prullenbakken en verkeersborden. De gemeente raamt de schade op ongeveer 5000 euro.

Ook werd er een brievenbus op het Gruttoplein in Diemen-Noord opgeblazen. Die is uiteraard geen eigendom van de gemeente.

De vernielingen in de openbare ruimte die rond de jaarwisseling zijn aangericht zijn de afgelopen jaren afgenomen in vergelijking tot in de jaren daarvoor. Maar de gemeente wijst er op dat elke vernieling er een teveel is.

Sinds enkele jaren is de periode waarin vuurwerk mag worden afgestoken drastisch beperkt. Er mag tegenwoordig alleen nog vuurwerk worden afgestoken van 31 december 18.00 uur tot 1 januari 02.00 uur.

Net als in voorgaande jaren heeft niet iedereen zich aan de regels gehouden. Bij het Meldpunt Vuurwerkoverlast kwamen vijftig meldingen van inwoners van Diemen binnen. Het afsteken van vuurwerk heeft altijd tot gevolg dat er veel vuurwerkafval op straat achterblijft. Opvallend was dat veel mensen die vuurwerk hadden afgestoken het afval netjes hadden verzameld en op plekken hadden neergelegd waar personeel van de reiniging makkelijk bij kon om het op te ruimen. Ook waren er mensen die zelf het afval hebben opgeruimd. De gemeente had inwoners van Diemen ook dit jaar verzocht om het vuurwerkafval op 1 januari op te ruimen. Hier is gehoor aan gegeven. Een groep bewoners van Beukenhorst in Diemen ging bijvoorbeeld om 12.00 uur aan de slag. De bewoners verzamelden het vuurwerkafval en brachten dit later naar de gemeentewerf.

50 klachten Diemenaren bij Meldpunt Vuurwerkoverlast

Bewoners Beukenhorst ruimen vuurwerkafval op.