Beleid veiligheid

Vervolg van voorpagina.

In het afgelopen jaar zijn er ook positieve ervaringen opgedaan met de buurtgerichte aanpak en de samenwerking tussen bewoners, woningbouwcorporaties, welzijnswerk, gemeente en politie. Waar dit speelt hebben inwoners een positiever gevoel over de veiligheid en leefbaarheid in de buurt omdat ze er zelf actief invloed op uitoefenen. Dit vertaalt zich ook in een steeds groeiende deelname van inwoners aan bijvoorbeeld Burgernet en WhatsApp buurtpreventie en andere digitale hulpmiddelen.


Inschrijving DiemerCross 2018 gestart

DIEMEN Op zondag 11 februari vindt in het Diemerbos de zevende editie plaats van de DiemerCross. De DiemerCross wordt georganiseerd door atletiekvereniging AV'23 uit de Watergraafsmeer.

Hardlopers in alle leeftijdscategorieën kunnen op die dag weer meedoen aan dit sfeervolle evenement in het Diemerbos. De brandweer Amsterdam-Amstelland, Scouting Diemen en dweilorkest de Neuteblazers verlenen hun medewerking aan de DiemerCross.

Deelnemers kunnen zich al inschrijven voor de jeugdcross en de wedstrijden over 4,5 en 9 kilometer. Nieuw is dat de cross dit jaar deel uitmaakt van het Daarom Diemen Mokums Cross Circuit. Wie deelneemt aan twee van de drie crosswedstrijden van de Amsterdamse atletiekverenigingen krijgt bij de Boscross, onderdeel van het programma van het Nederlands Kampioenschap Cross op 10 en 11 maart in het Amsterdamse Bos, een leuke herinnering. Alle informatie over de cross en het nieuwe circuit is te vinden op Diemercross.nl.


Fietser gewond bij aanrijding

DIEMEN Een fietser is vorige week woensdagavond gewond geraakt bij een aanrijding op het A.J.J van Gemertplein in het centrum van Diemen.

De fietser kwam in botsing met een auto en kwam daarna ongelukkig ten val. Het slachtoffer is met letsel aan zijn been overgebracht naar een ziekenhuis.