Dax van de Velden leidt een training in Gym020.
Dax van de Velden leidt een training in Gym020. Foto: Trudy Kroese

Gym020 van Dax van de Velden is in trek

DIEMEN GYM020 aan de Stammerdijk 1D bestaat één jaar. Eigenaar van Gym020 is de 25-jarige Diemenaar Dax van de Velden.

Ruim een jaar geleden besloot de voormalig topijshockeyer van Amstel Tijgers en het Nederlands team zijn schaatsen aan de wilgen te hangen en zich volledig te richten op Gym020.

Dax: "Gym020 is geen gewone sportschool of fitnesscentrum. Wij richten ons op personal training, één-op-één, small group trainingen met maximaal 4 personen en bedrijfstraining. Deze manier van training kenmerkt zich door intensieve persoonlijke aandacht waarbij de training volledig wordt afgestemd op het doel dat de klant wil bereiken. Op deze manier kan snel resultaat worden geboekt. Daarnaast bieden wij op vaste tijden groepslessen aan, bootcamp, boksen en yoga, met maximaal 14 deelnemers per les." Dax geeft zelf de personal- en small group trainingen. Daarnaast neemt hij samen met Jurjen van Leeuwen de bootcamps voor zijn rekening. Charro Mauricio en Don Saarloos geven de bokstrainingen en de yogalessen worden door Fleanma Chine en Eva Meijers verzorgd. "Er komen steeds meer mensen naar Gym020, vooral het laatste half jaar is het ledenaantal hard gegroeid. Onze leden zijn heel divers: jongeren vanaf 16 jaar, maar ook zestigers die graag fit door het leven gaan. Zelfs hele gezinnen trainen hier samen. De sfeer vinden wij heel belangrijk. Er wordt hier serieus en hard getraind, maar er is ook zeker ruimte voor een geintje. De mensen die bij ons trainen leren elkaar steeds beter kennen, stimuleren elkaar tijdens trainingen en helpen elkaar waar nodig. Hierdoor ontstaat steeds meer een 'community-gevoel'. Wij zitten vlak bij De Sniep, waar steeds meer woningen worden opgeleverd. Gym020 is goed bereikbaar met zowel de fiets, scooter als auto die gratis voor de deur kan worden geparkeerd. Daarnaast stoppen ook de tram en bus hier niet al te ver vandaan."
Als voormalig topsporter is Dax een echte perfectionist. Hij vindt het belangrijk dat iedereen die bij Gym020 komt trainen er ook echt iets aan heeft en zijn of haar doel bereikt. De aanpak van Dax en zijn team wordt enorm gewaardeerd. De groepslessen worden volgens een vast rooster, zeven dagen van de week op vaste tijden gegeven. Bij de personal- en small group trainingen is Dax erg flexibel en wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de wensen van de klant. Het is dan ook geen enkel probleem om 's ochtends vroeg, 's avonds laat of in het weekend af te spreken.