Het team van SMC Diemen.
Het team van SMC Diemen. Foto: Trudy Kroese

Sport Medisch Centrum Diemen behandelt steeds meer patiënten

DIEMEN SMC Diemen (Sport Medisch Centrum Diemen) heeft sinds de opening op 1 juni 2016 een enorme groei doorgemaakt. Eigenaren Mark Kaandorp (32) en Joyce Schreuder (28) vertellen over het centrum in de Burgemeester van Tienenweg 24.

Mark en Joyce zijn beiden ervaren fysiotherapeuten. Anderhalf jaar geleden startten zij met SMC Diemen. Mark: "Wij zijn met zijn tweeën begonnen en hadden niet verwacht dat wij zo snel zouden groeien. Er werken nu inclusief Joyce en ik zeven mensen bij SMC Diemen. Het gaat om zes fysiotherapeuten en één officemanager."

Alle fysiotherapeuten hebben een specialisatie. Mark houdt zich onder meer bezig met de mensen die last ondervinden van sportblessures, Joyce is gespecialiseerd in kinderfysiotherapie. Daarnaast werken er een manueel therapeut en bekkenfysiotherapeut. "Ik heb zelf een sportachtergrond. Ik heb onder meer voor het amateurteam van Ajax gevoetbald en behandel spelers van de profclubs PEC Zwolle, FC Twente en diverse profvoetballers die in het buitenland spelen, waaronder in Turkije", aldus Mark. De praktijk behandelt een grote diversiteit aan patiënten. Joyce: "Er komen hier patiënten van alle leeftijden. Van baby's van enkele weken oud tot mensen op hoge leeftijd. Wij proberen op de wensen van onze patiënten in te spelen. Het komt bijvoorbeeld voor dat wij patiënten thuis of in een verzorgingshuis behandelen."

SMC Diemen behandelt veel patiënten en heeft de afgelopen anderhalf jaar geconstateerd dat het aantal patiënten aanzienlijk toeneemt door de unieke kwalitatief hoogwaardige behandelmethoden en door de ruime openingstijden (maandag tot en met vrijdag van 07.00 tot 22.00 uur en op zaterdag van 08.00 tot 16.00 uur). Mark en Joyce vinden het belangrijk om iets voor de gemeente Diemen te betekenen. Zo zetten zij zich in als fysiotherapeut tijdens toernooien van SV Diemen en SV Zeeburg. Een andere kinderfysiotherapeute van SMC Diemen werkt op de Sint-Petrusschool met leerlingen aan het verbeteren van onder meer hun motorriek en concentratie.

SMC Diemen werkt sinds enige tijd nauw samen met Gym020 van Dax van de Velden. Mark: " Ik train zelf drie keer per week bij Gym020. In SMC Diemen bieden wij medische fitness aan, maar wij adviseren mensen die puur aan hun fitheid willen werken om naar Gym020 te gaan. Dax verwijst cliënten die met blessures kampen weer naar ons toe. De samenwerking verloopt erg prettig", aldus Mark.

Mensen die een afspraak willen maken kunnen contact opnemen via telefoonnummer 020-3584718 of via de website: www.smcdiemen.com.

Sport Medisch Centrum Diemen heeft ruime openingstijden