Proberen te blijven staan op de snowboardsimulator.
Proberen te blijven staan op de snowboardsimulator. Foto's: Trudy Kroese

Jong en oud genieten van de Winterspelen

DIEMEN Jong en oud hebben zaterdag genoten van de Winterspelen op het Diemerplein. Bezoekers konden schaatsen op de kunststof schaatsbaan en een kans wagen op de snowboardsimulator. Kinderen konden zich uitleven op een springkussen.

De Winterspelen werden georganiseerd door de Stichting Welzijn Diemen (SWD) en Daarom Diemen. De buurtsportcoaches van de SWD Dionne Tool en Rens Wit kregen assistentie van stagiaires en vrijwilligers. Leden van de Diemer IJsclub hielpen eveneens mee.

Het was de vierde editie van de Winterspelen. Tijdens de vorige edities werkte het weer niet echt mee: er stond een zeer harde wind, het regende of het was bitterkoud. Zaterdag waren de omstandigheden perfect. Het was mild winterweer.

Koek en zopie

Schaatsliefhebbers konden gebruikmaken van schaatsen die gratis konden worden geleend. De schaatsbaan van kunststof was niet erg glad, dus de meeste schaatsers bleven zonder moeite overeind. Maar de schaatsers die vielen stonden zonder kleerscheuren weer op. Bij de koek-en-zopiekraam konden poffertjes en warme chocolademelk met slagroom worden gekocht.

De Winterspelen zijn inmiddels een Diemense traditie. Volgend jaar wordt het evenement opnieuw op het Diemerpein gehouden.

Schaatsen in een sfeervolle omgeving.
Schaatsen en ijshockey.
Er was voor kinderen veel te doen.