De keerlus van de tram wordt groter gemaakt.
De keerlus van de tram wordt groter gemaakt. Foto: Oscar Borghardt

Raad akkoord met bouwplannen

DIEMEN De gemeenteraad is donderdag akkoord gegaan met de wijziging van het bestemmingsplan Het Pontveer op Plantage de Sniep. Dit heeft tot gevolg dat er in het gebied tussen het spoor van de NS en de tramlus van lijn 9 een complex met 50 sociale huurwoningen en 50 middeldure huurwoningen wordt gebouwd.

De sociale huurwoningen krijgen een parkeernorm van 0,9 per woning, de middeldure huurwoningen een parkeernorm van 1,1 per woning.

CDA

De fractie van het CDA stemde als enige tegen de wijziging van het bestemmingsplan Het Pontveer. De oppositiepartij vindt de parkeernorm voor de woningen te laag.

Wethouder Lex Scholten is van mening dat de parkeernorm (0,9 en 1,1) ruimschoots voldoende is. Het autobezit in Diemen is de laatste jaren afgenomen. De gemeente heeft hier overigens geen invloed op. Veel inwoners van Diemen hebben geen auto (meer) en maken gebruik van het openbaar vervoer, de fiets of lenen af en toe een auto.

Autobezit

Scholten gaf onlangs het voorbeeld van het afgenomen autobezit van de bewoners van de Martin Luther Kinglaan en de Tobias Asserlaan. Hoewel daar koopwoningen en dure huurwoningen zijn, heeft nog 'slechts' zestig procent van de bewoners een auto.

De Tramlus

De gemeenteraad ging donderdag unaniem akkoord met het voorbereidingsbesluit voor deelplan De Tramlus, eveneens op Plantage de Sniep. Op de plek van de huidige tramlus van lijn 9 worden eveneens 50 sociale huurwoningen en 50 middeldure huurwoningen gebouwd. De huidige keerlus wordt momenteel groter gemaakt om ruimte te creƫren voor de bouw van de honderd woningen.