De playbackshow is elk jaar populair.
De playbackshow is elk jaar populair. Foto: Trudy Kroese

Kinder-zomerspelen horen bij Diemen

De Kinderzomerspelen zijn Diemenaar van het Jaar 2017 geworden. Het jaarlijkse evenement levert de kinderen die eraan deelnemen altijd veel plezier op. De coördinatoren en begeleiders zorgen ervoor dat alles uitstekend verloopt. Ook zij genieten drie weken lang van het evenement.

DIEMEN De Kinderzomerpelen zijn niet meer weg te denken uit Diemen. Al meer dan 35 jaar kunnen kinderen uit Diemen die naar de basisschool gaan zich tijdens de eerste drie weken van de zomervakantie vermaken.

De Kinderzomerspelen worden elk jaar in en rond Sportcentrum Wethouder F.B. Duran in Diemen-Zuid gehouden. De eerste twee woensdagen zijn er altijd uitstapjes. Die zijn enorm populair. De Kinderzomerspelen zijn laagdrempelig en voor alle kinderen toegankelijk, relatief goedkoop en herkenbaar. Vaste programmaonderdelen zoals het spookhuis en de playbackshow behoren elk jaar tot de favorieten.

De Kinderzomerspelen vallen onder de verantwoording van de Stichting Welzijn Diemen (SWD). De organisatie en begeleiding van de Kinderzomerspelen is in handen van ervaren mensen die overigens niet bij de SWD werken. Algemeen coördinator Danny Post, de coördinatoren Sport, Theater en Creatief en de begeleiders zorgen er elk jaar weer voor dat de kinderen zich drie weken lang uitstekend vermaken. Uiteraard wordt er veel zorg besteed aan de veiligheid van de kinderen. Er is permanent toezicht en geen kind verlaat het sportcentrum zonder toestemming van de leiding.

Post, een aantal coördinatoren en begeleiders zijn al jaren actief tijdens de Kinderzomerspelen. Een groot aantal van hen ging als kind zelf naar de Kinderzomerspelen. Dat geldt ook voor Post. De organisatie slaagt er elk jaar weer in om nieuwe begeleiders voor het evenement te interesseren. Opvallend is dat veel ouders van wie de kinderen naar de Kinderzomerspelen gaan het evenement als kind zelf hebben bezocht. Veel mensen die betrokken zijn bij de Kinderzomerspelen zijn ook actief tijdens het Loswalfestival dat elk jaar op de loswal en omgeving wordt gehouden.

Griezelen in het spookhuis.
Sport en spel in Sportcentrum Wethouder F.B. Duran.
Kinderen zijn creatief bezig.
Lekker actief in de sportzaal.