Danny Post, algemeen-coördinator van de Kinderzomerspelen, is verrast en vereerd.
Danny Post, algemeen-coördinator van de Kinderzomerspelen, is verrast en vereerd. Foto: Trudy Kroese

Award voor Kinderzomerspelen

DIEMEN De Kinderzomerspelen zijn Diemenaar van het Jaar 2017 geworden. Algemeen coördinator Danny Post nam de award die bij de onderscheiding hoort zaterdag namens iedereen die bij het jaarlijkse evenement voor kinderen betrokken is in ontvangst.

De titel van Diemenaar van het Jaar 2017 gaat nadrukkelijk niet naar een persoon, maar naar een evenement. Dus iedereen die bij de Kinderzomerspelen betrokken is (coördinatoren, begeleiders en anderen) deelt mee in de eer. De titel Diemenaar van het Jaar wordt sinds enkele jaren in december toegekend door het DiemerNieuws. De award voor de Diemenaar van het Jaar is voor de derde keer uitgereikt. In 2016 ging de prijs naar Aschwin van Wel, mede voor zijn inzet als voorzitter van Scouting Diemen. In 2015 ontving vrijwilligersorganisatie Serve the City de onderscheiding.

De Kinderzomerspelen hebben de award ontvangen omdat het evenement al jaren wordt georganiseerd, typisch Diemens is, in een grote behoefte voorziet en laagdrempelig is. Alle kinderen uit Diemen die naar de basisschool gaan zijn welkom. Post toonde zich verrast en vereerd dat de Kinderzomerspelen Diemenaar van het Jaar 2017 zijn geworden. Hij is zelf al een jaar of dertig bij de Kinderzomerspelen betrokken. "Ik neem altijd een maand vakantie. Ik blijf dit doen zolang ik het leuk vind. En dat is nog steeds het geval."

2-3