Burgemeester: voorzichtig met afsteken vuurwerk

DIEMEN Burgemeester Erik Boog roept alle inwoners van Diemen op om voorzichtig te zijn met het afsteken van vuurwerk en zich aan de regels te houden. Vuurwerk mag alleen worden afgestoken van 31 december 18.00 uur tot 1 januari 02.00 uur.

Boog: "Net zoals vorig jaar handhaven wij strenger op vuurwerkoverlast. Diemen kent vuurwerkvrije zones, bijvoorbeeld bij verzorgingshuizen, scholen en bij de kinderboerderij. Daar mag geen vuurwerk worden afgestoken. Jongeren die vuurwerk afsteken voor 31 december 18.00 uur verwijzen wij als straf in principe door naar bureau HALT. Ook worden er boetes uitgedeeld voor het afsteken van niet-particulier vuurwerk en vuurwerk buiten de toegestane tijden. Het afsteken van illegaal vuurwerk is een misdrijf, dus dat kan zelfs strafrechtelijk vervolgd worden. Maar wees ook voorzichtig met het afsteken van vuurwerk. Laten we er samen gezellige en veilige feestdagen van maken."

Boog wil ook nog reageren op het recente advies van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. "Ik ben benieuwd hoe de landelijke politiek omgaat met dat advies. Het lijkt mij wel een goed idee om knalvuurwerk en vuurpijlen landelijk te verbieden. Ook een versterking van de opsporing en vervolging van de handel in illegaal vuurwerk steun ik."

4